/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 22 setembre de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.843 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Opinió > Per la pau, la solidaritat i la cooperació | 19·07·2012

La Coord’ONG Solidàries denuncia que s’utilitzi la crisi per retallar els drets de les persones

Coord'ONG Solidàries |

La Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme vol manifestar el seu rebuig i la seva indignació davant les mesures d’ajustament econòmic anunciades el dimecres -11 de juliol- pel govern espanyol.

Aquestes mesures són una aplicació de les doctrines neoliberals amb les quals, de manera cada vegada menys encoberta, es continua desmantellant l’Estat del benestar i retallant els drets de les persones.

Es tracta de mesures per saldar un deute privat, el dels bancs espanyols, que el govern espanyol s’ha encarregat de convertir en públic i fer-lo pagar a la ciutadania. Nosaltres no som els culpables d’aquest deute! Ben al contrari, la ciutadania és la víctima de la mala gestió de les entitats bancàries que l’han provocat.

Aquest atac frontal a les persones afecta de ple al més elemental principi de justícia i de democràcia. Representa un canvi tan substancial respecte al model de cohesió social i de convivència que de cap manera s’hauria de tirar endavant a cops de decret llei, sinó que hauria de ser consultat i en tot cas legitimat a les urnes per la ciutadania, que és la principal víctima d’unes mesures que ens recorden en la forma i en el fons velles i inadmissibles vel·leïtats feixistes.

Les mesures adoptades per fer front aquest deute -a més- recauen només sobre les classes populars: tant les directes -com la pujada de l’IVA dels productes bàsics, les retallades en la prestació d’atur, l’increment de l’edat de jubilació, l’eliminació de la deducció per la compra d’habitatge-, com les indirectes -la reducció de sous i increment de les hores de treball dels treballadors públics, que repercutiran en una menor qualitat de serveis públics com l’ensenyament, l’assistència sanitària o els serveis socials-. No s’ha adoptat cap mesura destinada a gravar les grans fortunes o el capitalisme especulatiu ni cap mesura d’ajustament pels pressupostos de l’Església, la Casa Reial i l’Exèrcit.

Les mesures adoptades contra els treballadors públics són, a més, una punta de llança del que s’aplicarà a la resta de la classe treballadora: reducció de sous, increment de l’horari laboral, supressió de les pagues extraordinàries.

Atribuir als cinc milions d’aturats la culpa de la seva situació per no mostrar-se prou actius en la recerca de feina, tal com ho fa Rajoy, és cínic, cruel i inadmissible. A mans de qui estem? Què es proposen en realitat? Qui té la responsabilitat d’aquesta monumental fallida ètica que ens amenaça? On està escrit que aquestes mesures són inevitables? Des de fa mesos, experts de diversos àmbits, ens estan apuntant altres camins que no passen per una austeritat que només perjudiqui a les capes més vulnerables. Davant aquesta nova escomesa de la dreta neoliberal exigim:

· La nacionalització dels bancs que han causat el deute. La dimissió del govern espanyol amb el seu president al capdavant. No poden seguir governant, aquells que basen la seva acció política en mesures feixistes que incompleixen de ple el programa electoral amb el qual han aconseguit la majoria absoluta. Que els nostres polítics es posin a treballar pel poble, i no contra el poble, i legislin per aconseguir una renda bàsica digna, per a tothom. Que es faci un reajustament del pressupost de la Casa del Rei, l’Església i l’Exèrcit espanyol. Implementar mesures que facilitin la recaptació de diners de les grans fortunes, com la recuperació de l’impost patrimonial. Implementar mesures per a la persecució implacable de l’evasió fiscal. Que es jutgin els veritables culpables d’aquesta gran estafa que anomenen crisi. Aplicació de la Taxa Tobin per a les transaccions financeres.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)