/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 16 juny de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.841 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Paulo Freire > Pla Educació i Convivència Sta. Eugènia·St. Narcís | 02·10·2009

La Biblioteca Montfollet, del CEIP Montfalgars, celebra amb entusiasme el seu primer aniversari

Biblioteca Montfollet |

La Biblioteca escolar Montfollet, va celebrar el passat divendres -2 oct.-, el seu primer aniversari amb molt de dinamisme, tant pel que fa a la sessió de treball amb les entitats i serveis del barri, com amb la celebració amb les famílies.

En la primera part de la celebració hi van participar representants de la pràctica totalitat dels centres educatius del barri: Montfalgars, Dalmau Carles, Mare de Déu del Mont i l’IES. També la majoria de les AMPA del sector, l’Associació de Veïns, el Centre Obert i el periòdic-e eldimoni.com. Alhora també hi van participar els representants del Programa de Dinamització de Famílies i dels tècnics dels serveis de biblioteques, serveis socials i educació, acompanyats per la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Núria Terés. En una sessió molt animada i productiva, ben dinamitzada per Àngel Daban, es van donar a conèixer, en un primer moment, els projectes i activitats actuals de la biblioteca. Però sobretot es van fer propostes per tal que la Biblioteca Montfollet sigui cada vegada més oberta al barri i sigui un recurs més al servei de tots els veïns i veïnes de, especialment els més joves. Propostes que van anar des de millorar la difusió de les activitats, promoure tallers els dissabtes al matí, un club de lectura infantil, a fer alguna activitat conjunta com un conte per fascicles.

Tot seguit, a partir de 2/4 de 6 de la tarda, va tenir lloc la festa amb les famílies. Més d’un centenar de nens i nenes van escoltar embadalits els contes de l’Esturní, l’amic del Montfollet, que va tornar a visitar-nos un any després. El Montfollet va bufar l’espelma de la coca del primer seu primer aniversari mentre tots els nens i nenes li cantaven Moltes felicitats!.

Albert Quintana és membre de la comissió de la Biblioteca Montfollet

Celebració del 1r aniversari de la Biblioteca escolar Montfollet oberta al barri

Ja fa un any vam inaugurar la nova Biblioteca escolar Montfollet oberta al barri, amb l’objectiu d’oferir i dinamitzar un recurs més al servei dels nostres barris, especialment per els infants i joves. La Biblioteca oberta ha estat el resultat fruit de la col·laboració entre les institucions i les entitats del sector en el marc i amb el suport del Pla de barris i viles i el Pla Educació i Convivència (PEiC). És un exemple del potencial que tenen els projectes conjunts en els quals cadascun dels agents assumeix la plena responsabilitat i treballa pel benefici dels ciutadans i les ciutadanes.

Aquest primer any d’obertura de la Biblioteca ha estat un any d’arrencada i ple d’il·lusió en constatar les possibilitats que representa un servei d’aquesta mena. Ara, en motiu de la celebració del primer aniversari del Montfollet, voldríem exposar el treball desenvolupat i plantejar-nos nous reptes de cares al futur amb la implicació i la perspectiva de les entitats i serveis del barri (escoles, centres oberts, associacions de veïns, entitats de lleure, vocalia de famílies, associacions de mares i pares, serveis educatius i socials, servei de biblioteques…).

EL PASSAT DIVENDRES 2 d’octubre

Per aquest motiu, membres d’entitats del sector i institucions van ser convidats a una sessió de treball conjunta per recollir aportacions sobre les funcions, possibilitats i actuacions que pot representar per al conjunt del territori el desenvolupament de la Biblioteca Montfollet oberta al barri.

La sessió va ser el passat divendres -2 oct.- de 2/4 de 4 a 5 de la tarda, a la mateixa Biblioteca Montfollet, i va estar conduïda per Àngel Daban amainador infantil, educador i veí del barri. La celebració va continuar amb una sessió de contes per als infants i les seves famílies a partir de 2/4 de 6 de la tarda. No cal dir-ho: tots els actes eren oberts a tots els veïns i veïnes de·Can Gibert del Pla.

La festa d’aniversari

3.30 de la tarda
Col·loqui: Una biblioteca oberta al barri,
amb les entitats del barri, AMPA i escoles, dinamitzat per Àngel Daban
[podeu confirmar la vostra participació per tel. a Carme Rué (972 419 439)
o per correu-e a: crue(arrova)ajgirona.cat]

5.30 de la tarda
Contes per al tots els nens i nenes:
L’Estorní, l’amic del Montfollet, ens explicarà els contes que du a la seva maleta
Bufada de l’espelma del primer aniversari i coca per a tothom

Esperem i agraïm per endavant la vostra assistència.

Biblioteca escolar Montfollet oberta al barri
De dilluns a divendres, de 17 a 19.30 h, i dissabtes, d’11 a 13.30 h
Carrer Montfalgars, 4 – CP 17006
Correu-e: bibmontfollet(arrova)gmail.com
Bloc: > bibliotecamontfollet.blogspot.com
Tel. en horari escolar: 972 401 976 (tel. de l’escola)
Tel. en horari obert al barri: 667 182 061

AMPA Montfalgars, CEIP Montfalgars i Ajuntament de Girona

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)