/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 23 juliol de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.782 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Cultura > Música i dansa | 07·09·2007

La 1a Timbalada de Santa Eugènia de Ter va fer «xi-barri» per la festa major i reivindica la Marfà

Comissió Joves AV Santa Eugènia |

La 1a Timbalada de de Ter –que va celebrar-se el passat divendres -7 de setembre de 2007-, en el marc de la Festa Major de– va agafar molta volada. van participar un grapat grups de Girona, i també de Barcelona i Tarragona. El lema de la Timbalada va ser «Fem xi-barri per la Marfà. Fem xi-barri per». Es va llegir un manifest [clic aquí] davant l’antiga fàbrica Marfà reclamant espais de referència per als joves -com la mateixa Marfà i la Biblioteca Salvador Allende- i reclamant també que s’escolti als veïns, ja que s’han suspès els processos participatius previstos en el Pla de barris i viles.

EL PASSAT DIVENDRES 7 de setembre de 2007

Frontissa de
Inici a la frontissa de (des del camp petit de futbol), seguint cap a la Biblioteca Salvador Allende, plaça del Barco, carrer, Can Ninetes i la Marfà, per acabar al Col·legi Groc. Es faran parades a la Biblioteca Allende, a la pl. del Barco i a l’antiga fàbrica Marfà.

Grups participants
Diables d’en Pere Botero (Salt)
Diables de l’Onyar (Girona)
La Banda del Surdo (Girona)
Bloc Quilombo (Girona)
Tancats & Banda (Sant Gregori)
E-ktomba (Santa Margarida i els Monjos)
Can Paulet Percussió (Sant Boi de Llobregat)
Associació Candombe (Vilanova i la Geltrú)
Els Tabalers de les Corts (Barcelona)
Xirois (Santa Eugènia de Ter)
Tots els grups participen desinteressadament, en solidaritat amb els objectius de la 1a Timbalada

La festa jove

A la nit / CEIP Santa Eugènia (Col·legi Groc)
Festa jove amb les següents formacions:
Nadies, Black Zoco, 005 i Fabio, amb una mostra de danses del Brasil

La 1a Timbalada serveix de bateig del grup Xirois, sorgit aquest any a Santa Eugènia de Ter.
A la imatge, els Xirois a la darrera Festa del Pla Educació i Convivència FOTO: P E i C

Organitzen
Grup Xirois, Comissió de joves de l’Associació de Veïns i AMPA de l’IES

Retalls de premsa

Timbalada per reclamar la reforma de la Marfà

DIARI DE GIRONA [08·09·2007] > Una sorollosa timbalada va recórrer ahir el barri de de Girona per reclamar espais de referència per als joves -com la Marfà i la Biblioteca Salvador Allende- i reclamant també que s’escolti l’opinió dels veïns. La timbalada, amb 165 percussionistes, forava part dels actes de la Festa Major. Avui hi ha la lectura del pregó a càrrec del veí Antoni de Inés, al CEIP, a partir de les nou del vespre. [Diari de Girona]

Reivindicacions al barri

EL PUNT [08·09·2007] > El barri de va celebrar justament, des de dijous i fins la setmana entrant, la seva Festa Major. Un dels actes principals que s’hi ha previst es va fer ahir, i en forma de novetat. Es tractava d’una timbalada que va recórrer els carrers del barri i que, a més, tenia un caràcter reivindicatiu. Amb el lema central de la timbalada és Fem xi-barri per la Marfà. Fem xi-barri per, els participants volien posar de manifest la petició perquè es recuperin els processos participatius previstos en la llei de barris i que, segons diuen, s’han suspès. Per això, en un manifest reclamen que es recuperin i redefineixin els processos, especialment el de la Marfà. En el text també es fan altres reclamacions, com la previsió d’espais esportius gratuïts, la creació d’un centre d’informàtica centralitzat per a usuaris joves quan es desocupi l’actual biblioteca, la creació a la nova biblioteca d’un fons sobre temes juvenils i la previsió d’espais culturals i lúdics per a assajos artístics, celebració de festes o actes culturals gestionat per les entitats juvenils. La timbalada, en què van participar més de 165 percussionistes, va acabar amb una festa al Col·legi Groc. [D.B. · El Punt]

Rua amb 165 percussionistes per reclamar la recuperació de l’antiga fàbrica Marfà

EL PUNT [05·09·2007] > El barri de de Girona celebra a partir de dijous la festa major i aquest any incorpora un acte que, a més de festiu, pretén ser reivindicatiu. Es tracta de la primera timbalada, en la qual ja s’ha confirmat la participació de 165 percussionistes i que sortirà divendres des de la frontissa de a partir de les vuit del vespre per acabar al col·legi Groc. A banda de ser un acte festiu més de la programació, se li pretén donar un caràcter reivindicatiu, ja que, en arribar a l’antiga fàbrica Marfà, es llegirà un manifest que en demana la recuperació com a centre cultural i social del barri. De fet, el lema central de la timbalada és Fem xi-barri per la Marfà. Fem xi-barri per. Els organitzadors –l’AMPA de l’IES, la comissió jove de l’Associació de Veïns i el grup Xirois– pretenen d’aquesta manera que es recuperin els processos participatius previstos en la Llei de barris i que, segons diuen, s’han suspès. En aquest bloc inclouen el que ha de servir per definir què es fa amb l’antic edifici industrial. La timbalada acabarà al col·legi Groc amb una festa jove en la qual participaran grups com Black Zoco, 005 o Nadies.
La festa començarà dijous amb la inauguració d’exposicions i la festa de la gent gran i fins dimarts de la setmana entrant es faran actes com una cercavila amb la Fal·lera Gironina, audicions de sardanes o d’havaneres, concerts, activitats per a la mainada o la lectura, dissabte, del pregó a càrrec d’Antoni de Inés. [D.B. · El Punt]

Convoquen una timbalada per reclamar l’ús social de Can Marfà

DIARI DE GIRONA [08·08·2007] > Els veïns de i diverses entitats començaran a partir del 7 de setmebre una sèrie de mobilitzacions per reclamar l’ús social de l’antiga factoria Marfà. L’acte consitirà en la primera Timbalada de. Ja han confirmat la seva participació un grapat grups; vénen de Girona, i també de Barcelona i Tarragona. El lema de la Timbalada és «Fem xi-barri per la Marfà».
Segons va informar ahir la web www.eldimoni.com, es llegirà un manifest davant l’antiga fàbrica Marfà reclamant espais de referència per als joves -com la mateixa Marfà i la Biblioteca Salvador Allende- i reclamant també que s’escolti els veïns, ja que s’han suspès els processos participatius previstos en el Pla de barris i viles.
El 7 de setembre, el recorregut dels timbalers començarà a les vuit del vespre i tindrà sortida des de la frontissa de (des del camp petit de futbol). La rua seguirà cap a la Biblioteca Salvador Allende, plaça del Barco, carrer, Can Ninetes i la Marfà, per acabar al Col·legi Groc. Es faran parades al tres indrets.
De monet han confirmat la seva particpació, els Diables de l’Onyar (Girona), els Diables d’en Pere Botero (Salt), Tancats & Banda (Sant Gregori), D’Arreu (Santa Margarida i els Monjos), Can Paulet (Sant Boi de Llobregat), l’Associació Candombe (Vilanova i la Geltrú), els Xirois (Santa Eugènia de Ter). L’organització també ha demanat suport als gironins La Banda del Surdo i Bloc Quilombo.
Les dificultats del Pla de barris
Una de les qüestions que es vol denunciar amb aquesta timbalada és la situació que s’ha viscut amb el Pla de barris. Els representants dels veïns de consideren que l’Ajuntament no ha treballat de manera correcta amb els veïns. Els residents denuncien que en els projectes que s’estan desenvolupant i els que es volen tirar endavant l’Ajuntament ha decidit no comptar ni amb la implicació ni la participació.
L’Ajuntament ha tret a concurs el disseny per reformar Can Marfà i ha descartat fer un procés de participació ciutadana en afirmar que el marge de maniobra és poc. El projecte definitiu es donarà a conèixer a final d’aquest mateix estiu. [J.B.M. · Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)