/Els mil i pico
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 26 juny de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.120 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Una imatge de la Festa per l'Esperança de l'any passat que Intermón organitza anualment al Parc Central de Santa Eugènia FOTO: EL DIMONIUna imatge de la Festa per l'Esperança de l'any passat que Intermón organitza anualment al Parc Central de Santa Eugènia FOTO: EL DIMONI
: : Els mil i pico > Els mil retalls de premsa :: hemeroteca | 07·03·2009

La 1a Jornada d’educació per a la ciutadania global, d’Intermón, es va celebrar a Girona

Joan Gratacós |

Què entenen Intermón Oxfam (IO) per educació per a la ciutadania global? La ciutadania global -repte personal i col·lectiu- és l’horitzó de la nostra proposta educativa.

Volem contribuir a formar ciutadans i ciutadanes

Conscients de l’amplitud i dels desafiaments del món actual; responsables de les seves accions; que es reconeguin a si mateixos i reconeguin els altres com a subjectes amb drets i deures; que s’interessin per conèixer i analitzar críticament les relacions i interrelacions que mouen el món, connectant els nivells locals i globals amb els àmbits econòmic, polític, social, cultural, tecnològic i ambiental; que s’indignin i actuïn davant les injustícies i les vulneracions dels drets humans; que respectin i valorin l’equitat de gènere, la diversitat i la complexitat de les identitats culturals del món actual; que participin, es comprometin, es mobilitzin i col·laborin amb la comunitat en diferents àmbits, des dels més locals fins als més globals, per tal d’aconseguir un món més equitatiu, solidari i sostenible, on tothom pugui exercir els seus drets.

Els nostres objectius

Els nostres objectius, sens dubte, són ambiciosos i, segurament, necessiten canvis estructurals que, sovint, depassen les parets dels centres escolars. Estem convençuts, però, que els autèntics canvis no es produiran si no són impulsats per professors, professores i alumnes per mitjà d’un diàleg amb tots els agents involucrats.

També us volem explicar que un col·lectiu de docents i un grup d’organitzacions estem treballant conjuntament per impulsar una Xarxa d’Educadors i Educadores per a una Ciutadania Global. Actualment formen part d’aquesta xarxa docents de Malta, Itàlia, Portugal i Espanya. També les següents organitzacions: Cidac (Portugal), Cep Alforja (Costa Rica), Inizjamed (Malta), Ucodep (Itàlia) i Intermón Oxfam (Espanya).

Ponents a la jornada

Josep M. Terricabras, catedràtic de filosofia de la Universitat de Girona. Joan Gratacós, professor aula d’acollida a l’IES Santa Eugènia i membre de la comissió estratègica de l’àrea d’Educació per a la Ciutadania Global d’IO. Desiderio de Paz, mestre de primària, Doctor en Sociologia per la UAB i membre de la comissió estratègica de l’àrea d’Educació per a la Ciutadania Global d’IO. Francesc Mateu, Director seu Catalunya i Andorra d’IO. Sonia Pérez, responsable d’Educació per a la Ciutadania Global, seu Catalunya i Andorra d’IO.

Calendari i inscripcions

Divendres 6 (tarda) i dissabte 7 de març (matí), amb una durada total de 8 hores.
Inscripcions del 21 fins al 27 de febrer. Matrícula per assistir a la jornada: 20 €.
> Més informació en format pdf, fent clic aquí

Per conèixer les nostres propostes i activitats podeu consultar la secció d’educació de la web www.IntermonOxfam.org o adreçar-vos a la seu d’Intermón Oxfam que tingueu més a prop.

Joan Gratacós i Guillén és coordinador de llengua, interculturalitat i cohesió social (LIC)
de l’IES Santa Eugènia i membre del Consell de redacció d’eldimoni.com/elsmilipico

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)