/Esports
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 16 juny de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.841 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Esports > Notícies i retalls de premsa | 04·10·2013

Divendres es va inaugurar el nou pavelló esportiu i, també, un Pla de foment de l’esport a Santa Eugènia·Can Gibert

Albert Quintana i Oliver | Mancomunitat Santa Eugènia·Can Gibert

Aquest passat divendres -4 d’octubre- es va fer l’acte d’inauguració del nou pavelló esportiu de. En aquesta inauguració hi van participar representants de les institucions –Ajuntament, Diputació, Generalitat-, i també, representants de la Mancomunitat·Can Gibert. Hi participem perquè aquesta inauguració suposa un doble èxit per a nosaltres i un doble motiu de celebració.

> FOTOS INAUGURACIÓ DEL PAVELLÓ MONTFALGARS, D’ELENA GONZÁLEZ NAVARRO

És un èxit ja que s’ha materialitzat una demanda veïnal de fa temps, deguda al dinamisme de les entitats i activitats esportives que fa temps han fet petit el pavelló fins ara existent. Una reivindicació que figura en el programa de prioritats recollides per la Mancomunitat impulsades per totes les entitats del barri:

“4.2. Construcció i habilitació de més equipaments esportius. Per fomentar la pràctica de l’esport és indispensable disposar de més i millor gestionats equipaments esportius: un segon pavelló esportiu, equipar bé els patis escolars, i pistes esportives en places i parcs.”

Una prioritat que la Mancomunitat va posar sobre la taula en el debat de candidatures a les eleccions municipals realitzat a -27 d’abril de 2011- i en el que el candidat que va resultar elegit alcalde, Carles Puigdemont, es va comprometre a dur a terme. Després, mitjançant el seguiment tenaç de l’AMPA de l’Escola Montfalgars i amb el suport del conjunt de la Mancomunitat, el projecte s’ha anat fent realitat concordant amb els nostres objectius i prioritats, que són altres que posar l’esport a l’abast de tots els nois i noies del barri i que l’esport sigui una gran eina de cohesió social.

En aquest sentit, la Coordinadora d’AMPA i la Mancomunitat ha negociat amb la regidoria d’Educació i Esports la cessió prioritària de dues franges horàries cada tarda (de 2/4 de 5 a les 7 de la tarda) i també els dissabtes al matí per a les entitats del barri que desenvolupin activitats esportives a costos molt populars, a través d’un conveni.

Però per a nosaltres és un èxit tan o més important que amb la consecució d’aquest nou pavelló s’hagi començat a implantar el Pla de Foment de l’Esport de·Can Gibert que recollia el 1r punt de l’apartat de les prioritats de la Mancomunitat, titulat: “L’esport, una aposta per la cohesió social del sector… un pla que fomenti la pràctica de l’esport per tothom i a tots els nivells”. A partir de la col·laboració entre la Coordinadora d’AMPA i el s’ha aconseguit organitzar una oferta molt atractiva i a un preu molt assequible de 80€/curs, amb la possibilitat de beca, de 6 activitats esportives per a primària: escola esportiva, roda d’esports, bàsquet, futbol sala, patinatge i funky, i 3 d’aquestes també per a nois i noies de secundària. A hores d’ara, amb el suport dels centres educatius, ja s’han inscrit 150 nois i noies, fet que supera totes les previsions. Hi participen alumnes de les 5 escoles del sector -Montfalgars, Dalmau Carles, Santa Eugènia, MdD del Mont i Cassià Costal- i també de l’Institut. Aquesta arrencada del Pla de Foment de l’Esport de·Can Gibert dóna el sentit que volem que tingui el nou pavelló i és el principi al que no hem de renunciar, tot al contrari, continuar treballant per a que l’esport sigui una eina educativa i de cohesió social de primera magnitud.

Per últim, podem considerar també tot un èxit, que de Ter té un nou equipament. Un nou equipament per reforçar el dinamisme col·lectiu del nostre poble, no només de les entitats esportives, sinó també socials, veïnals, culturals… Un pavelló esportiu que inaugura una altra manera de projectar aquests equipaments, combinant el seu ús escolar amb l’ús social de l’entorn. En definitiva, una nova experiència i una nova realització de que la unió fa la força, que és el que vol dir mancomunar.

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)