/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 04 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.463 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Mapa mut del parc de la Devesa PLÀNOL: ARXIUMapa mut del parc de la Devesa PLÀNOL: ARXIU
: : Les hortes > Opinió | 03·08·2017

La FAVGi sobre el Festival Internacional de Circ l’Elefant d’Or al Parc de la Devesa

Federació d’Associacions de Veïns | Girona

La Federació d’Associacions de Veïns de Girona (FAVGi) reunida en caràcter d’urgència -el passat dia 1 d’agost- davant de la sobtada notícia per part de l’Ajuntament de Girona de la realització del Festival Internacional de Circ l’Elefant d’Or al Parc de la Devesa, el proper mes de febrer de 2018.

Es veu obligada a manifestar que aquesta decisió ha estat presa de forma totalment opaca i mancada de la transparència que voldríem per aquest tipus d’actes que afecten a tota la ciutat de Girona. Aquest fet ho interpretem com un total menyspreu a la ciutadania, doncs cap entitat, organització ni grup polític han demanat aquesta activitat. Tampoc cap entitat ni la FAVGi ni els partits polítics, i fins i tot sembla que alguns regidors de l’equip de govern no han estat informats. És a dir, creiem que és una actuació poc democràtica en els nostres temps per part de l’Ajuntament de Girona. Per tant des de la FAVGi rebutgem aquesta decisió i en especial la seva ubicació al Parc urbà de la Devesa.

L’alcaldessa, en unes recents declaracions a la premsa respecte a la Devesa, reconeix que “tothom vol protegir-la” i que “augmentarà la seva protecció”, per tant implícitament accepta la seva desprotecció i les agressions que es produeixen al Parc. En cas contrari no caldria protegir-la. Ens preguntem, per part de qui venen les agressions al Parc? Qui les permet? I qui ha de de vetllar per aquesta protecció?

Demanem doncs que l’Ajuntament de Girona replantegi aquesta decisió i obri un diàleg a fi de trobar alternatives a la ubicació del Festival de Circ a la Devesa, ja que és un Parc protegit legislativament com a BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional) per la Generalitat de Catalunya. I que tot sovint no respectada, aquesta protecció, per múltiples activitats i esdeveniments així com per el seu palès abandonament.

També volem manifestar que malgrat tot, no estem en contra de portar iniciatives i activitats a la ciutat de Girona, per la seva millora i promoció i en especial als barris mes desafavorits. En aquesta ocasió la realització del Festival de Circ va unit a un projecte de Museu del Circ i a múltiples subvencions, que han estat rebutjades per altres ajuntaments per les grans despeses que genera a les ciutats que l’acullin, de forma injustificada i amb nul retorn pels seus ciutadans.

Finalment reiterem que tenim la esperança de poder reconduir aquesta situació pel bé de la ciutat de Girona i dels seus ciutadans. I està en el nostre ànim treballar i col·laborar amb el consistori gironí i les institucions que calgui per aconseguir-ho.

La FAVGi no està en contra de que el Festival de Circ vingui a Girona, el que no volem es que es faci a la Devesa. Volem proposar d’altres indrets que reuneixin les condicions de superfície i proximitat suficients però, que no es posi en perill un espai tan sensible com es la Devesa. L’afectació de la Devesa no és una qüestió de només un barri (Güell·Devesa), és un tema de ciutat.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)