/Eugenials
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 03 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.462 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Núria Terés i Marta Madrenas a la Festa Major de Santa Eugènia de Ter d'aquest passat setembre FOTO: ELENA GONZÁLEZ NAVARRONúria Terés i Marta Madrenas a la Festa Major de Santa Eugènia de Ter d'aquest passat setembre FOTO: ELENA GONZÁLEZ NAVARRO
: : Eugenials > Veïnes eugenials | 31·10·2016

L’eugenial Núria Terés

Marta Madrenas | Alcaldessa de Girona
Crespó negre al domàs de Santa Eugènia de Ter, a la façana de l'Ajuntament de Girona, a iniciativa de l'alcaldessa de la ciutat. Gràcies!

Crespó negre al domàs de de Ter, a la façana de l’Ajuntament de Girona, a iniciativa de l’alcaldessa de la ciutat. Gràcies, Marta!

El meu primer pensament, en aquest moment tant dolorós, és cap a la família de la Núria. Tot el que podem fer, el que puc fer, és oferir-los tot el meu afecte sincer i suport incondicional.

Però no puc evitar de buscar refugi, personalment, en el record del que ha significat la Núria per a la ciutat a la que vam servir juntes vora de quatre anys. Compartir aquests anys de servei als gironins i gironines amb ella em va permetre conèixer a una persona sensible i valenta alhora. Una persona que sempre va estar disposada a invertir tot el que ella era a favor dels que corrien el risc de ser exclosos de la quotidianitat de la nostra societat. La seva generositat en vetllar i exigir respecte pels drets de les dones, dels col·lectius que la societat moderna encara gosa estigmatitzar o per l’herència que ha de significar pels nostres fills i filles el planeta, la van portar a afrontar amb valentia qüestions que altres es miraven de lluny. Des de la seva opció política va afrontar temes com la violència de gènere, els nou vinguts, l’educació, l’ecologia o els valors identitaris de la seva de Ter estimada amb extrema delicadesa, expertesa i voluntat d’entesa. Però també amb contundència, determinació i gosadia. Recordarem les seves intervencions en els plenaris municipal i en les nombroses taules de treball de les que participava, sabent que la seva veu sempre buscava tenir als gironins i les gironines com a únic referent.

Aquests dies molts glosaran la seva densa biografia. I tothom farà memòria de les coses bones que va fer, de les paraules i anècdotes compartides amb ella. Però per sobre de tot el que es dirà caldrà destacar la seva coherència ideològica, que la va portar a prendre decisions polítiques carregades de gran honestedat. Com quan va haver de decidir en el debat sobre la lluita nacional o la defensa dels drets socials, i es va mullar amb un “ho volem tot, ho necessitem tot”.

No es podia esperar menys de l’eugenial Núria Terés. Girona necessita el seu llegat. Però el nou país que estem construint entre totes i tots molt més que mai, perquè sigui tant just i noble com la Núria sempre ho va imaginar. No la defraudarem.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)