/Els mil i pico
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 08 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.346 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Una imatge de la sessió a l'Institut Santa Eugènia FOTO: LÍDIA GALINDOUna imatge de la sessió a l'Institut Santa Eugènia FOTO: LÍDIA GALINDO
: : Els mil i pico > Els mil reportatges i entrevistes | 27·01·2015

Energies renovables a l’institut

David Tallón | Els mil i pico

Amb motiu de la Setmana de la ciència -19 de novembre-, els alumnes de 1r de Batxillerat de l’IES vàrem assistir a una agradable xerrada que ens va venir a fer el professor de la UdG, Lino Montoro, titulada Eficiència energètica, com estalviar a casa teva. La xerrada es va fer al gimnàs (sala polivalent) de l’institut.

Montoro ens va parlar sobre les diferents energies, renovables o no. Durant la introducció ens va mostrar els efectes positius i negatius de cada una d’aquestes energies, ja que encara que es parli molt sobre aquest tema sempre va bé aclarir els dubtes que poden sorgir.

Durant la conferència ens va mostrar unes gràfiques on es podia veure amb molta claredat que, tot i que el nostre és un dels països amb més hores de sol de tot Europa i amb corrents d’aire molt habituals, encara estem a la cua d’Europa en aquest tipus d’energies renovables i s’ha de fer una gran conscienciació social per apostar per elles, ja que ajuden a preservar el medi ambient, són molt més econòmiques i a la llarga poden aportar un benefici, com seria instal·lar unes plaques solars allà on vivim.

I per acabar, uns consells per reduir el consum energètic de les nostres llars, especialment ara, que comencen els dies d’hivern. Són consells fàcils de dur a terme; alguns d’ells no suposen cap tipus d’inversió econòmica i altres ens poden servir durant tot l’any:
Optimitzar l’ús dels transports.
Reduir i reciclar els residus.
Reduir el consum d’aigua (dutxa ràpida).
Canviar la il·luminació de casa nostra.
Posar aïllaments tèrmics a casa nostra.
Canviar els electrodomèstics pels de baix consum i alta eficiència.
Garantir un bon manteniment de les nostres calefaccions: ajustant la temperatura entre 19ºC i 21ºC durant el dia i entre 15ºC i 17ºC a la nit (o apagar-la de nit).
No posant obstacles a sobre els radiadors.
Posant cortines i persianes per evitar que entri fred de l’exterior.
Purgant els radiadors.
Passant la revisió anual de la caldera.

Si tots seguíssim els petits consells que ens donen, no només aconseguiríem reduir el nostre consum sinó que també reduiríem les emissions de gasos contaminants utilitzats per crear l’energia. Tot això només ens suposaria una mica de temps al dia i ajudaríem a canviar el món.

David Tallón és alumne de 1r de Batxillerat de Ciències Socials de l’IES Santa Eugènia i membre de l’e-revista Els mil i pico

1
Tinc més informació
Comentaris

Una resposta a “Energies renovables a l’institut”

  1. Cintia ha dit:

    Molt ben escrit, aquestes xerrades s’agraeixen ja que avui dia va molt bé sabes mesures que estalvien la butxaca i intenten produir el mínim mal al planeta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)