/Eugenials
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 29 novembre de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.276 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Eugenials > Pep Admetlla | 18·02·2017

En record de Berta Casas Bosch

Pep Admetlla | Santa Eugènia de Ter

Amiga, aquesta és la paraula. La Berta ha estat la peça clau d’una sèrie d’iniciatives culturals a la ciutat de Girona que mai podrem acabar d’agrair. Ella, amb el seu tarannà positiu, emprenedor, dialogant i rigorós, va possibilitar que molts de nosaltres –artistes, amics i companys– portéssim endavant, de manera coratjosa, activitats i exposicions en suport a les arts i la cultura d’aquesta ciutat i més enllà. Primer a Girona, a la Galeria Només Art i al centre cívic de de, i més tard acompanyats de la casa de cultura de Les Bernardes i de la biblioteca Iu Bohigas de la Factoria Coma-Cros de Salt, s’ha mantingut una tasca continuada de promoció d’artistes, tant d’aquí com de fora. Tot això, que és una tasca ingent, sacrificada i silenciosa en molts casos, només ha estat possible gràcies a la seva tenacitat, capacitat de sacrifici, inspiració, treball, emprenedoria i una immensa cultura.

Però a banda d’això, que no és poc, la Berta ha estat una amiga en el sentit més noble de la paraula, compromesa en l’amistat, sense condicions i amb una gran sensibilitat cap al seu entorn, la seva família i els seus amics. La Berta ha estat com una gran mare per a molts de nosaltres, sempre atenta, ens ha esperonat a continuar, a ser constants i a confiar en nosaltres mateixos. Ha sabut aglutinar complicitats i traçar ponts d’entesa per aconseguir fites i salvar dificultats. El seu coratge ha estat immens, en els moments durs ens ha donat lliçó de generositat, sempre positiva en les seves reflexions, en la visió de les coses i les relacions amb els altres. Tots els que hem treballat al seu costat o ens hi hem relacionat o hi hem conviscut d’alguna manera –família, amics, artistes i d’altres– ens quedarem amb el record de les experiències viscudes i compartides en un munt d’activitats i projectes, viatges, trobades i sopars, lectures compartides i comentades i d’aquí a nous viatges, nous projectes. Ara, sense ella, continuarem l’aprenentatge de compartir, estimar i estimar més, amb esperit de sacrifici, amb valentia i honestedat. De totes, l’amistat és la paraula més bella. Moltes gràcies per ser la nostra amiga. Per sempre.

Pep Admetlla recorda la Berta Casas, que va morir dissabte, 18 de febrer de 2017,
en nom seu i en el de tots els que han anat fent camí plegats

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)