/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 06 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.345 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Un ciutadà, assegut al Parc Central, ahir a la tarda FOTO: DAVID BRUGUÉ 
Un ciutadà, assegut al Parc Central, ahir a la tarda FOTO: DAVID BRUGUÉ
: : Actualitat > 2004 :: Retalls de premsa | 24·04·2004

Els veïns del Parc Central es tornen a queixar
de falta de neteja i d’inseguretat

David Brugé |

EL PUNT > Els veïns del Parc Central i els seus voltants continuen demanant a l’Ajuntament de Girona millors condicions pel que fa a brutícia, presència policial, enllumenat i control sobre els gossos. Ja fa més d’un any, els veïns van fer aquestes reclamacions i el consistori hi va portar a terme diferents actuacions, però sembla que no en tenen prou. Han preparat una carta per a l’alcaldessa, Anna Pagans, en la qual asseguren que un any després de les seves peticions, la situació no és la que hauria de ser.

Ara fa més d’un any els veïns ja van fer una petició similar a l’Ajuntament de Girona. Els fronts de batalla eren diversos, però bàsicament feien referència a la seguretat. La falta d’il·luminació es va resoldre al carrer Bisbe Sivilla però els veïns insisteixen que no és suficient. En la carta que han enviat a l’Ajuntament, posen de manifest que la sensació d’inseguretat continua palesa, tant al parc com en alguns bars que es concentren a la zona i on, segons alguns veïns, les baralles són freqüents i es produeix tràfic i consum de drogues. De fet, ja hi ha hagut diversos incidents en els quals han hagut d’intervenir els cossos de seguretat. Per això reclamen, com ja van fer fa un any, que s’intensifiquin els controls policials i vinculen la falta d’il·luminació en determinats punts amb la sensació d’inseguretat, segons ha explicat un veí.

A banda d’insistir en el tema de la seguretat, també fan referència a altres problemàtiques, com ara el fet que al carrer Bisbe Sivilla el clavegueram és insuficient i quan hi ha pluges fortes hi ha algunes inundacions. Altres reivindicacions fan referència a la neteja, que és millorable en tot el sector, o al fet que no es controla prou la gent que passeja gossos. És habitual veure-hi persones que passegen els animals deslligats -cosa que pot crear situacions de perill, segons els veïns- i també que no netegen les defecacions. Els veïns demanen en la carta que, passat un any de les primeres reivindicacions, es millorin aquests aspectes.

Diferents millores recents

El consistori va fer l’any passat diverses intervencions amb la finalitat de millorar les condicions del parc Central. Es va renovar i potenciar l’enllumenat públic per eliminar les zones fosques, es va replantar la gespa, es van posar més arbres i jocs infantils, es van millorar les lloses que es movien perquè les arrels les aixecaven i es va aclarir la vegetació per evitar que s’hi amagués gent per fer robatoris. Recentment també s’ha posat una mena de tanca metàl·lica per protegir el pas dels vianants de la zona d’aparcaments, a Bisbe Sivilla. [El Punt]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)