/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 02 desembre de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.279 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Les regidores socialistes Pia Bosch i Sílvia Paneque mostrant l'estat de deixadesa del 
parc urbà de Mas Masó, a Can Gibert del Pla FOTO: PSC GiLes regidores socialistes Pia Bosch i Sílvia Paneque mostrant l'estat de deixadesa del parc urbà de Mas Masó, a Can Gibert del Pla FOTO: PSC Gi
: : Actualitat > 2014-2011 :: Retalls de premsa | 23·04·2013

Els socialistes de Girona denuncien la manca de manteniment i neteja dels espais públics als barris de la ciutat: el parc a Can Gibert, l’exemple

El Dimoni |

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Girona ha denunciat novament que CiU arribarà a l’equador del seu mandat fent polítiques d’aparador i descuidant el manteniment i la neteja de tots els barris de la ciutat. Pia Bosch i Sílvia Paneque han denunciat aquest matí, amb exemples als barris de i del Pla, que la deixadesa a la perifèria de la ciutat de Girona és cada vegada més preocupant.

“S’està produint un deteriorament molt important de l’espai urbà als barris de Girona”. Així de contundent ha estat la cap de l’oposició a Girona davant els mitjans de comunicació que els socialistes van convocar per mostrar-los in situ un dels molts exemples de manca de manteniment i brutícia que s’acumula als barris de la ciutat i a les zones de la perifèria de Girona.

Deixadesa als espais públics dels barris

Bosch, acompanyada de la regidora Paneque, com a representat del grup socialista a la societat Girona+Neta, ha insistit que “hi ha molts exemples de manca de manteniment i de brutícia i a mesura que ens allunyem del centre això cada vegada és més evident”. Segons la cap de l’oposició, els veïns dels barris de Girona amb els que sovint parlen en les visites setmanals que fa el grup pels carrers de la ciutat, es queixen de manca de neteja, de voreres en mal estat, de passos de vianant que quasi no es veuen, de forats a l’asfalt, de contenidors mol deteriorats… Per als socialistes, amb 2 anys de mandat, CiU ha permès que la perifèria de Girona estigui cada vegada més degradada i, per això, “exigim que l’equip de govern corregeixi aquesta actitud; acceleri la compra dels nous contenidors, acceleri el desplegament del contracte de neteja i, en definitiva, millori la conservació del l’espai públic”.

Nou contracte de neteja sense desplegar

“El nou contracte es va signar ara fa 2 anys i no s’està desplegant amb la celeritat que caldria. Hi ha una lentitud incomprensible i inacceptable, que està produït un perjudici a la ciutadania, especialment a la que viu als barris i als punts més allunyats del centre”. Pia Bosch ha explicat que el nou contracte incorporava una important millora en la neteja viària perquè es mecanitzava molt més la recollida dels contenidors i això permetia dedicar més recursos humans a la neteja més manual dels espais públics. Unes millores que no s’estan aplicant perquè, 2 anys després de la signatura del nou contracte, l’equip de govern encara ha comprat els contenidors compatibles amb el nou sistema de recollida mecànica i tampoc ha anunciat quan ho farà.

Un govern d’aparador

No és la primera vegada al llarg d’aquests 2 anys que el grup municipal socialista a l’Ajuntament de Girona denuncia la lentitud en el desplegament del nou contracte de neteja i els efectes tant negatius que està provocant a la ciutat, especialment, als barris i a la perifèria. “De moment aquest govern fa polítiques d’aparador i no treballa amb profunditat aquells serveis dels dia a dia que, potser no donen un gran lluïment mediàtic, però són les que de veritat milloren la qualitat de vida de la ciutadania”, ha remarcat Bosch que assegura que, “si aquesta situació no es corregeix tindrà efectes molt negatius a curt termini”. Segons el socialistes, el govern de CiU dedica més temps a fer propaganda de la nova imatge del servei i a presentar els nous vehicles que s’han adquirit, que no pas a desplegar el contracte i permetre que aquesta nova maquinària pugui treballar al 100%, cosa que ara no pot fer sense els nou contenidors per una qüestió d’incompatibilitat.

L’exemple del Parc de Mas Masó

Pia Bosch i Sílvia Paneque han mostrat als periodistes la brutícia acumulada en un parc urbà ubicat entre els carrers Montnegre i Maria Castanyer, a de Ter. Aquest parc és un exemple ben clar de la deixadesa perquè en ell fa molts mesos que hi ha una obra de manteniment aturada i “oblidada” en un indret que fa 2 anys que espera que algú el bategi. “És tal la deixadesa del govern a la perifèria de la ciutat que aquest parc no té ni nom i fa 2 anys que espera que algú li posi”, ha conclòs Pia Bosch.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)