/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 01 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.340 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Taller. Membres del procés participatiu intercanviant opinions ahir -24 de maig- al Palau Firal FOTO: MARC MARTÍ [DdeG]Taller. Membres del procés participatiu intercanviant opinions ahir -24 de maig- al Palau Firal FOTO: MARC MARTÍ [DdeG]
: : Les hortes > Retalls de premsa | 25·05·2008

Els opositors forcen una nova votació pel
pavelló esportiu de la Devesa i s’imposa el «no»

M. Bosch |

DIARI DE GIRONA > Feta la llei, feta la trampa. La darrera jornada del procés participatiu pel Pla d’usos de la Devesa es va tornar a centrar en el pavelló esportiu. L’acte va tenir lloc a la llotja de contractació del Palau Firal i va seguir l’estructura de les tres jornades precedents. Per tant, tres tallers formats per veïns i membres d’entitats relacionades amb el tema de debat –ahir (24 de maig) s’havia de parlar sobre la gestió de l’espai natural i la mobilitat– van emetre un seguit de propostes que, posteriorment, van ser votades pels presents seguint el criteri de votar l’opció que més agradés com ja s’havia fet la setmana passada en tractar el usos esportius del parc.

Malgrat que el polèmic projecte del pavelló no entrava en el debat proposat del procés aquest va acabar centrant-ne la jornada. Dos del tres tallers van introduir la negativa a la seva execució com a proposta pel Pla d’usos i el tercer va decidir no fer-ho tot i haver-ne parlat perquè no formava part del debat. De fet, aquesta ha estat una tònica del procés participatiu. Ja en la primera jornada oberta a la participació ciutadana les opinions sobre aquest projecte van fer-se sentir. Dos dels tallers van mostar-s’hi contraris i un va proposar reubicar-lo on hi ha el Palau Firal. Aleshores alguns veïns van acusar el conistori de dirigir el procés perquè el pavelló només entrava oficialment en debat en la tercera jornada de participança, dedicada als usos esportius del parc, malgrat el fort rebombori que havia causat.

Ahir, en procedir a la votació, el no al pavelló va ser l’opció més votada davant d’altres que tenien a veure estrictament amb la gestió natural del parc. Així, la negativa a la construcció de l’espai poliesportiu va obtenir 43 vots a favor i va superar clarament les altres idees proposades, millora de l’accessibilitat (16 vots), pla de gestió de l’arbrat i integració de les ribes del riu Ter (14 vots) i limitació i control del trànsit als voltants del parc (13 vots).

Aquest fet va decebre als regidors presents que, com en les tres jornades anteriors, van ser Miquel Poch, regidor de Participació i Relacions Ciutadanes, i Ponç Feliu, regidor de Medi Natural.

Poch va lamentar «l’esforç d’alguns veïns» que, segons ell, «volien centrar el debat en el pavelló i desvirtuar-lo» tot i que va afegir que la valoració global del procés participatiu serà més àmplia perquè inclourà les idees emeses i votades durant les seves quatre jornades i, també, les que els ciutadans hagin fet arribar per internet o mitjançant les carpes que el consistori ha instalat per diferents punts de la ciutat.

El regidor de Participació i Relacions Ciutadanes va admetre que caldria millorar el mecanisme d’aquests processos participatius per evitar que, com en aquest cas, no s’obeeixi el tema de debat i es votin propostes que no hi tenen a veure. Poch va afegir que aquesta experiència és un precedent vàlid per la ciutadania i l’Ajuntament i que «cada procés serveix per millorar».

Per la seva banda Ponç Feliu va afirmar que a causa del protagonisme del pavelló s’havien deixat sense tractar «temes molt importants dels quals cal saber l’opinió dels ciutadans». Feliu va afegir que alguns informes tècnics proposen solucions per augmentar la salut de l’arbrat i la seguretat del parc que necessiten consens per poder tirar endavant i que ahir no es van parlar per l’insistència en el projecte de l’Ajuntament.

Entre els ciutadans convocats hi va haver opinions contraprosades. «Alguns han donat tots els seus vots contra el pavelló i han prescindit dels aspectes que havíem vingut a parlar», va afirmar el membre d’una entitat protectora d’animals.

Miquel Llop, en representació de l’Associació de Veïns de la Devesa-Güell, va dir que el debat havia demostrat la validesa dels arguments contraris a l’actual ubicació del projecte i va fer una valoració positiva del procés que ahir -24 de maig- va concloure. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)