/Els mil i pico
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 desembre de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.278 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Una de les reunions de treball dels alumnes del Consell de comunicació d'Els mil i pico 2013 FOTO: ELS MIL I PICOUna de les reunions de treball dels alumnes del Consell de comunicació d'Els mil i pico 2013 FOTO: ELS MIL I PICO
: : Els mil i pico > Actualitat INS | 05·02·2013

«Els mil i pico» de l’any 2013

Els mil i pico |

Les publicacions periòdiques es compten per anys. La revista Els mil i pico de l’Institut de acompleix aquest curs 15 anys [la història completa d’aquests 15 anys de la revista la trobareu publicada a, fent clic aquí]. Pels diferents consells de redacció hi han passat desenes d’alumnes i professors que han fet possibles múltiples articles.

Una revista escolar és sempre un actiu en una comunitat educativa. Indica participació, dinamisme, rigor, voluntarisme, compromís, curiositat, comunicació, treball en equip… Indica, sobretot, que aquell centre és viu, que té viva la capacitat de generar vida escolar més enllà de les aules, que té un conjunt d’alumnes i professors disposats a dedicar hores a una causa comuna, a un objectiu participat.

Els mil i pico afegeix un grau més a l’interès que ja de per si té tota revista escolar. La revista de l’Institut de està inserida com a suplement en el periòdic, des del curs 2006/2007 que és el digital dels barris de, Can Gibert del Pla, Sant Narcís, la, Devesa·Güell i Mas Masó. Aquest fet permet -a part de comptar amb la participació i el suport tècnic d’eldimoni.com- una amplíssima i completíssima difusió d’allò que s’esdevé en l’entorn més immediat de l’escola i del barri cap al món. D’aquesta manera l’institut s’insereix al món i el món s’incardina a l’institut.

Pel damunt de tot cal destacar el compromís dels redactors i periodistes d’Els mil i pico, un grup de nois i noies que són els autèntics artífexs de la publicació. Cal esmentar-los.

De segon d’ESO: Harpreet Kaur, Alícia Muñoz, Merari Varela, Eva Colmena, Gerard Picart, Ibrahima Fofana, Maried Giron, Clàudia Maqueda. De quart d’ESO: Marta Rojas, Hanan Attaf, Cristina Heredia, Nancy Romero, Andrea Garcia, Gahureh Konteh, Yasmina Navas, Rània Foukani, Karen Aguilar, Irene González, Santi Fonfría, Judit Ruíz, Binta Sankareh, Anabel Algarra, Dani Caro. De primer de Batxillerat: Jenifer Jaramillo.

Tant de bo l’esforç de l’alumnat es vegi compensat per l’interès i els mots d’ànim de la comunitat eugenienca; tant de bo, sobretot, que aquest esforç es tradueixi en lectors, en crítics, en col·laboradors, en amics i amigues que vulguin compartir aquesta passió, aquest delit per saber, per dir, per viure.

«El»

El va renéixer exclusivament a internet a principis de 2003. Vint anys després de l’edició de l’últim número sobre paper és va decidir recuperar-lo exclusivament a través de la xarxa.

La pretensió era i és convertir en punt/pont de referència informatiu i de trobada dels veïns i amics dels actuals barris gironins de, la, Can Gibert, Sant Narcís, Güell·Devesa i Mas Masó del que va ser el municipi independent de de Ter, annexionat a Girona el 26 de juny de 1963 (50è aniversari).

En aquests anys a la xarxa, eldimoni.com manté l’esperit inicial: informació i opinió actuals, gràcies al grapat de col·laboradors i col·laboradores eugenials que fan possible que la renovació dels continguts sigui diària, a les diferents seccions, tenint com a comú denominador de Ter i la seva àrea d’influència.

El Punt d’Informació: flaixos del dia a dia

El grup de professors i d’alumnes que fan l’e-revista Els mil i pico també s’encarreguen del Punt d’Informació que hi ha a l’entrada de l’institut.

Aquest servei va néixer fa dos anys amb la voluntat de mostrar als membres de la comunitat educativa de i a les persones que la visiten el bategar del dia a dia a l’institut.

És per això que el Punt d’Informació vol mostrar flaixos de la vida acadèmica i extraescolar del centre: activitats que s’han fet, programació de sortides, treballs àudio-visuals que ha fet l’alumnat, informació acadèmica, missatges per a un millor funcionament de l’institut, etc. Altres temes més externs a l’institut també hi tenen cabuda: titulars de notícies dels nostres barris, informació del temps, etc.

Si Els mil i pico ofereix la possibilitat de tenir una informació més detallada, el Punt d’Informació n’és la versió en flaixos. Al darrera d’aquest servei hi ha els alumnes Dani Caro i Yasmina Navas i el professor Joan Gratacós.

Raül Fernández, Joan Gratacós, Pilar Jiménez, Manel Mesquita, Jordi Vilamitjana
professors responsables d’Els mil i pico (eldimoni.com/elsmilipico)

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)