/Eugenials
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 14 juny de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.743 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Maqueta de la parròquia de Santa Eugènia de Ter ARQUITECTE: ARCADI PLAMaqueta de la parròquia de Santa Eugènia de Ter ARQUITECTE: ARCADI PLA
: : Eugenials > Veïnes eugenials | 05·11·2012

:: EL TESTIMONI DE LA CONXITA PAGÈS
He desitjat ser un corriol que s’utilitza i s’oblida

Albert Quintana |

El proppassat diumenge -28 d’octubre- va tenir lloc, a la parròquia de de Ter, a l’eucaristia, la celebració de la vida de la Conxita Pagès i Pont, que va néixer el 29 de juny de 1930 i va tornar al Pare -com li agradava dir- el 25 d’octubre de 2012.

Eugenienca de cap a peus, potser no podia tenir uns cognoms més eloqüents “Pagès i Pont”, era filla de Can Pagès del Vins que diverses generacions ha estat a la corba de la carretera. D’una memòria prodigiosa, sempre recordava diversos episodis de la vida del veïnat i la parròquia de.

Tothom en destacava la seva generositat i senzillesa. Valorava molt la vida de la comunitat cristiana i els valors evangèlics de la que n’era una assídua lectora, i va ser una tenaç dinamitzadora de la nova parròquia de, a la catequesi, a Càritas i amb els Amics dels Avis i Malalts.

El testimoniatge del text que transcrivim -que es va distribuir durant la celebració- posa de manifest el periple d’exili que diversos eugeniencs i eugenienques van patir com a poble i comunitat en no reconstruir-se l’església de de Ter en el lloc que li pertocava.

«25 anys. Records i vivències», de Conxita Pagès i Pont

«Sóc filla del poble de, i aquí he crescut humanament i espiritualment. Aquí em vam batejar i iniciar la meva vida cristiana.

Però va arribar un moment que no suportava i em feia patir molt la situació “sense vida, rutinària i de funcionarietat” en que s’havia transformat la meva parròquia, i que es va agreujar en els anys en què a l’església actual de hi convivien les dues parròquies de i.

Això va fer que deixés d’anar a la meva parròquia i peregrinés per totes les esglésies de Girona buscant un lloc que m’ajudés a créixer en la fe.

El vaig trobar a la parròquia de Sant Salvador d’Horta que, filla de la de i del Mercadal, estava en els seus inicis. Eren temps de post-concili, que allà es començava a fer realitat i a donar protagonisme als laics -i a les dones- dins de l’església.

Quan fa 25 anys la parròquia va tornar al barri vaig estar observant uns moments fins que vaig veure que aquella situació que em va fer marxar havia canviat.

Aleshores vaig comunicar a la meva parròquia “que m’havia acollit” que tornava a. S’havia acabat l'”exili de Babilònia” i podia tornar a casa meva.

M’ha quedat gravada dins de l’ànima la celebració de la Vetlla Pasqual d’aquell primer any 1981 en el més senzill local del carrer Turó. Érem 18 persones, i encara les recordo totes.

Aquí, des del primer moment, pel sistema, l’estil de les coses i les persones, m’he sentit alliberada, amb una gran llibertat interior i exterior.»

Conxita Pagès i Pont
Extret del llibre 25 anys. Records i vivències
Parròquia de de Ter (1981-2006)

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)