/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 22 juny de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.751 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Lacuesta. En els seus films, la línia entre la realitat i la ficció és molt fina FOTO: DDEGLacuesta. En els seus films, la línia entre la realitat i la ficció és molt fina FOTO: DDEG
: : Cultura > Cinema, vídeo i foto | 30·12·2005

El nou film del narcisenc Isaki Lacuesta
opta a un premi al festival de Rotterdam

Europa Press / A.R. |

DIARI DE GIRONA > La pel·lícula La leyenda del tiempo d’Isaki Lacuesta ha estat seleccionada, al costat de cinc llargmetratges més, pel Festival Internacional de Cinema de Rotterdam (Holanda).

El film, produït per Mallerich, narra dues històries independents entre elles que comparteixen escenari (les terres gaditanes de San Fernando) i la figura de Camarón com a eix. La primera història se centra en Isra, un nen gitano de 12 anys que canta flamenc i es veu obligat a deixar-ho quan mor el seu pare. L’altra part de La leyenda del tiempo, explica la història d’una jove japonesa, Makiko, que, també després de perdre el seu pare, viatja fins a l’Illa de San Fernando buscant una forma d’entendre la vida a través del cant flamenc.

Per al film, Lacuesta no va utilitzar actors i va partir d´’històries reals. «El pare del nen protagonista de la primera història va morir l’any passat», va explicar per desmostrar la seva afirmació. Segons el director gironí (del), La leyenda del tiempo és més «una pel·lícula amb personatges reals que un documental».

Isaki Lacuesta descriu les dues històries com un «paradigma invers», ja que a partir d’un mateix fet (la mort del pare) els dos personatges protagonistes emprenen camins oposats. Mentre un renuncia a allò que sempre l’ha fascinat, el flamenc, l’altra decideix deixar tot allò que coneix per començar de zero i fer realitat el seu somni, de nou el flamenc. I sempre, de rerefons, la figura del cantaor Camarón.

La recerca d’un mite

A la seva anterior pel·lícula, Cravan vs Cravan, Isaki Lacuesta va ser capaç de reconstruir la història d’un home que edificar el seu destí recorrent a l’art com a estratègia de supervivència. Per als més il·lustrats, els seus fets i naturalesa van afavorir la possibilitat del sorgiment del misteri i del mite.

Ara és el torn de Camarón de la Isla, la biografia del qual es podia veure fa uns mesos a les grans pantalles de tot l’Estat. La leyenda del tiempo, un nou projecte que sorgeix del màster de documental de creació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), és «més narrativa, més popular», que Cravan vs Cravan. Lacuesta, que va declarar que l’estrena a Espanya es preveu pel mes de març, va assegurar «que La leyenda del tiempo té més sortida» que la seva primera pel·lícula, «però segueix essent cinema d’autor».

El Festival de Rotterdam, que se celebrarà del 25 de gener al 5 de febrer, és un dels més importants de cinema europeu, reconegut internacionalment per servir de plataforma de joves directors i convertir-se en aparador del cinema internacional més independent, innovador i experimental. El jove director gironí es va mostrar especialment satisfet amb aquesta oportunitat de Rotterdam ja que, a més del renom del festival, serà l’estrena internacional del seu film. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)