/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 29 novembre de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.276 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Charlotte Moorman FOTO: ARXIU WEBCharlotte Moorman FOTO: ARXIU WEB
: : Cultura > Art | 04·09·2009

El col·lectiu d’art «El cafè de la Charlotte» es reuneix els 1rs divendres de mes a Can Ninetes

Meritxell Gil |

Fa ja més de mig any que les tertúlies d’El cafè de la Charlotte es porten a terme al Centre cívic. El col·lectiu, format per la llicenciada en història de l’art Meritxell Gil, neix en resposta a la falta d’iniciatives d’origen popular que propiciïn un ambient distés a l’hora de parlar d’art contemporani.

Meritxell pensa que uns dels principals motius que propicien la mala acceptació de l’art contemporani per part del ciutadà són, per una banda, el llenguatge erudit de les crítiques més oficials, que no arriba a una part de la població, i d’altra banda, que les informacions que es publiquen en mitjans més pròxims i de llenguatge col·loquial moltes vegades estan mancats de rigor i contenen errors.

També cal dir que les polítiques dels museus i les sales exhibició, en alguns casos, tampoc contribueixen a mostrar l’art com a quelcom accessible a tothom. Més aviat al contrari, sovint es mostra l’art contemporani com a quelcom només a l’abast d’uns pocs entesos. Massa vegades el projecte educatiu no garanteix una bona difusió de la informació que hauria d’afavorir el pensament crític dels usuaris dels centres.

TOTS ELS PRIMERS DIVENDRES de mes

Per tots aquests motius existeix El cafè de la Charlotte, un col·lectiu de persones interessades en l’art actual que organitzen sortides setmanals a exposicions, sales d’art i museus (no descarten altres tipus d’activitats) i una trobada mensual al Centre cívic el primer divendres de cada mes a les 7.30 de la tarda (ens reunim a la cafeteria de).

Fa poc més d’un parell de mesos, amb l’objectiu de fer arribar la seva veu més enllà de les parets de, van inaugurar un blog a internet on hi publiquen els seus articles d’opinió, reflexions personals, coneixements propis o queixes públiques del món que envolta la producció artística, la seva exhibició i venda.

L’adreça és > http://uncafeamblacharlotte.blogspot.com on tota opinió respectuosa hi és benvinguda. Per qualsevol dubte, consulta o proposta us podeu posar en contacte a través de l’adreça-e: uncafeamblacharlotte(arrova)gmail.com

Meritxell Gil, llicenciada en història de l’art,
és membre del col·lectiu 4 Rius de Tinta i coordinadora d’El cafè de la Charlotte

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)