/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 29 novembre de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.276 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Paulo Freire > Retalls de premsa | 31·05·2008

El CEIP Santa Eugènia representa Girona
en un acte al Parlament de Catalunya

Retalls de premsa |

DIARI DE GIRONA > El CEIP de Girona representarà els escolars gironins al Parlament de Catalunya durant els actes de celebració del 10è aniversari del projecte educatiu d’Aldees Infantils SOS, que es faran el proper 13 de juny. L’alumna Nury Sánchez Ramos serà la portaveu dels 11.500 escolars gironins que han participat en aquest projecte, que cada any es clou amb una sessió al Parlament.

La nominació del CEIP es va donar a conèixer ahir -30 de maig- en un acte al saló de sessions de la Diputació de Girona amb la presència del seu president, Enric Vilert, i el vicepresident d’Aldees Infantils SOS, Joan Pinilla. En l’acte, Nury Sánchez va llegir el text que portarà al Parlament i que exalça el multiculturalisme que es viu al seu centre educatiu.

El projecte educatiu d’Aldees Infantils SOS va dirigit a alumnes de primària i proposa als infants de reflexionar sobre ells mateixos i l’entorn en el que es mouen a través d’uns valors. Enguany, els valors treballats han estat la generositat, l’empatia i la solidaritat.

L’acte, que es farà al Parlament i que serà retransmès per televisió, consisteix en la celebració d’un ple extraordinari on els nens i nenes de les cinc escoles catalanes escollides fan de diputats. [Diari de Girona]

D’Hondures a Salt, i al Parlament

EL PUNT > L’alumna Nury Sánchez, del CEIP, serà la representant de les escoles de la demarcació al Parlament de Catalunya en el 10è aniversari del projecte educatiu d’Aldees Infantils SOS. Sánchez serà la veu d’11.500 escolars de les comarques gironines, en un acte que es farà el 13 de juny i que tindrà quatre representants més: de Barcelona ciutat i de les demarcacions de Barcelona, Lleida i Tarragona (més de 90.000). Sánchez, que té dotze anys, ha estat l’escollida de la classe de 6è i ahir -30 de maig- va llegir la carta a la Diputació de Girona, durant la presentació del projecte, amb el president, Enric Vilert, i representants d’aquesta ONG.

«Primer de tot ens agradaria fer-vos saber com n’estem de contents de la nostra escola […] perquè és com una macedònia», va començar dient Nury Sánchez, amb un català perfecte, tot i que només fa poc més d’un any i mig que resideix a Salt. Sánchez va assistir a la presentació acompanyada de la seva professora, Cristina Ferran, i una amiga, Diana Alejandra.

Vilert va destacar les ganes de la Diputació de participar en un projecte que afecta el col·lectiu, «perquè seran els homes i les dones del futur», i va concloure que la immigració «no ha de ser un problema sinó una oportunitat». [El Punt]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)