/Els mil i pico
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 17 agost de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.172 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Els mil i pico > Els mil treballs i recerques | 31·05·2011

Eficiència energètica

Jordi Vilamitjana |

Ja fa tres anys que la crisi de la construcció està tancant empreses del sector i liquidant llocs de treball. No és menys cert, però, que lentament es van obrint nous horitzons laborals relacionats bàsicament amb la restauració i la sostenibilitat. Aquesta ha estat justament la tendència del darrer saló de mostres Construmat de Barcelona: d’una banda, una mostra d’allò que es pot restaurar i millorar en el parc immobiliari; de l’altra, un ampli ventall de recursos d’eficiència energètica i d’energia solar tèrmica.

Girona té un nombre molt considerable de pisos buits: hi ha pisos vells i hi ha pisos nous. Si hom alça la mirada i mira les balconades i finestrals, hi descobrirà el retolam. Una bona part dels pisos vells estan necessitats de restauracions i posades al dia. I tots ells, els nous i els vells, estan pendents d’un estudi d’eficiència energètica. Això són llocs de treball.

L’apagada nuclear d’Alemanya és tot un avís per a navegants: o energitzem eficientment, o tornem a l’època medieval. Els combustibles fòssils s’acaben, són cars i són l’esquer principal de guerres i conflictes. L’energia nuclear és seriosament qüestionada. Cal anar a la fabricació i a l’estalvi d’energies properes, ecològiques i sostenibles. No hi ha més. D’aquí quatre dies s’haurà de configurar i avaluar l’eficiència d’instal·lacions d’energia i aigua en edificis; d’aquí no res, s’haurà de determinar el rendiment energètic de les instal·lacions tèrmiques i d’il·luminació en edificis; s’hauran d’elaborar informes, memòries tècniques, plànols i pressupostos de projectes d’instal·lacions solars tèrmiques; i com qui diu demà passat, s’hauran d’elaborar propostes de millora de l’eficiència d’instal·lacions tèrmiques i d’il·luminació incorporant sistemes d’estalvi energètic.

Per a tot això prepara el Cicle Formatiu de Grau Superior Eficiència energètica i energia solar tèrmica, que s’imparteix des del curs que ve a l’Institut de Santa Eugènia de Girona i que aquests dies té oberta oficina d’informació i matriculació. [El nas de la bruixa · Diari de Girona]

Jordi Vilamitjana i Pujol
és professor de llengua i literatura catalanes a l’IES Santa Eugènia de Ter
i coautor del llibre IFP Sant Narcís 1952-1997: 45 anys de Formació Professional a les comarques gironines

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)