/Els mil i pico
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 26 juny de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.120 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Dolors Garcia i Cornellà a l'aula de l'Institut Santa Eugènia FOTO: ELS MIL I PICODolors Garcia i Cornellà a l'aula de l'Institut Santa Eugènia FOTO: ELS MIL I PICO
: : Els mil i pico > Les mil cultures :: creació, llibres, música, artistes | 27·05·2015

Dolors Garcia Cornellà, escriptora dels joves

Dolors Vilamitjana | Els mil i pico
Dolors Garcia Cornellà i Dolors Vilamitjana

Dolors Garcia Cornellà i Dolors Vilamitjana Carandell

El passat 25 de maig l’alumnat de 4C i 4D de l’Institut gaudí de la classe magistral de l’escriptora gironina Dolors Garcia i Cornellà, qui ha publicat ja més de seixanta llibres.

Els nois i noies li han valorat la seva comunicació propera i el seu do comunicatiu per arribar a tocar-los la fibra sensible. Així ens diu l’Adrià Merino (4C): “Les seves paraules ens van captivar a tots sense adonar-nos, i ens van atrapar en el seu món de fantasia i misteri”. Per a en Jorge Comas (4C), “va ser especial poder estar amb una escriptora de tan bon nivell”. L’Ouissam Meziane (4D) ressalta el bon humor i les ganes de fer de l’escriptora: “El que em va agradar més va ser aquell somriure que tenia quan ens explicava els seus llibres amb molta motivació i alegria”.

En el procés creatiu, quan Garcia Cornellà els parlava de la pregunta suggerida per G. Rodari, “Què passaria si…”, l’Anna-Maria Stanga (4D) reflexionà sobre la realitat dins la ficció i acabà dient “m’ha semblat molt bonic que trobi temps per venir al nostre institut i un detall regalar-nos els llibres”.

La psicòloga escriptora escriu des dels 11 anys. Explicà que, a la classe de matemàtiques a l’Escola Vedruna de Girona, s’avorria molt i per treure’s l’ensopiment de sobre escrivia contes, activitat que no deixaria mai més. Des d’Albert (1985) fins el proper llibre, que sortirà a finals d’any, el de L’ocell que no passava els dijous, han passat 30 anys, 30 anys de creació i premis.

Es va sorprendre que s’hagués llegit algun llibre descatalogat com Els joves de Bharuland, i es va comprometre a regalar-nos-en deu exemplars. En Toni Torna de 4D el llegí perquè el teníem a la Biblioteca de l’Institut.

Moltíssimes gràcies, Dolors Garcia i Cornellà; moltíssimes gràcies, noies i noies de 4C i de 4D.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)