/Els mil i pico
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 26 juny de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.120 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

La delegació marroquina, amb la directera de l'Escola Santa Eugènia, a les escales del centre escolar eugenienc FOTO: ECCITLa delegació marroquina, amb la directera de l'Escola Santa Eugènia, a les escales del centre escolar eugenienc FOTO: ECCIT
: : Els mil i pico > Les mil cultures :: creació, llibres, música, artistes | 31·05·2016

Docents marroquins de la població de Xauen visiten Santa Eugènia de Ter

Anna López | Delegada sindical de CCOO Educació

Una delegació de 22 docents de la població marroquina de Xauen van visitar els centres educatius públics de de Ter, la vigília del passat Sant Jordi; concretament van visitar l’Institut i l’Escola de.

Aquests professionals de l’educació del país veí, participen en l’intercanvi que l’associació sense ànim de lucre ECCIT, en col·laboració amb la Federació d’Educació del sindicat CCOO, organitza des de fa 7 anys. El projecte té el suport de de la Coordinadora d’ONG Solidàries, de l’Ajuntament de Girona i el Departament d’Ensenyament.

Aquest programa formatiu aconsegueix obrir ponts de col·laboració entre docents de les dues poblacions i estableix dinàmiques d’intercanvi i de bones experiències educatives, que ens ajuden a entendre i atendre millor el nostra alumnat.

L’activitat a l’Institut va consistir en una explicació del nostre sistema educatiu i una visita als tallers de Formació Professional, a on vam veure la instal·lació de plaques solars.

A l’Escola de vam dinar i vam poder compartir l’activitat docent de la tarda del dimarts, assistint a la classe de música dels més grans i dels més petits i a l’activitat de biblioteca de l’AMPA dels mitjans.

Va ser tot un exemple d’acollida i hospitalitat, similar al que reben els docents gironins quan visiten els centres escolars de Xauen. És aquest tret cultural, característic dels pobles mediterranis, el que volem posar en valor amb l’intercanvi.

Com a anècdota, als companys marroquins els va sorprendre que l’escola tingués dues entrades perquè durant el regim franquista l’alumnat es separava per sexes.

Agraïm als docents d’aquests centres escolars de de Ter la seva atenció.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)