|
Del que diguem els veïns a la reunió convocada per l’Ajuntament de Girona i Adif [el passat] dimarts -20 de gener- a les 8 del vespre, a l’Estació Espai Jove, en depèn la desaparició dels arbres i parterres del Parc Central.
La reunió es fa a petició d’un grup de veïns que vam demanar l’aturada de l’actuació de tala i aplanament decidida en la reunió del passat 22 de desembre.
En aquesta mateixa reunió, els tècnics d’Adif ens van informar que no consideren necessària la tala d’arbres i la desaparició del talús, tot i estar previst que circulin pel costat del carrer Bisbe Sivilla les excavadores, camions i formigoneres. També ens van informar de la gran incomoditat que provocaran les obres i els sorolls i pols que generen: decibels alts i intermitents, sons molt molestos, sorolls d’alarmes de seguretat, motors…
Mantenir els arbres i parterres que actuen com a barrera natural de protecció visual, de so i de pols, és la nostra reivindicació. És molt important tenir una pantalla verda que permeti camuflar visualment i disminuir el so de les obres pels interessos de salut i benestar col·lectius del veïnat i dels ciutadans en general.
Narcís Genís és veí del Parc Central
Els veïns de Bisbe Sivilla forcen l’Ajuntament de Girona a mantenir un talús
DIARI DE GIRONA [21·01·2009] > Els veïns del carrer Bisbe Sivilla de Girona van forçar ahir l’Ajuntament a mantenir el talús del Parc Central que, inicialment, s’havia decidit eliminar amb els arbres inclosos a conseqüència de les obres del Tren d’Alta Velocitat (TAV). Els residents consideren vital que el talús es mantingui com a barrera contra els sorolls. L’Ajuntament havia explicat que l’eliminació del talús s’havia de fer per millorar la seguretat durant les obres del TAV. Segons la tinenta d’alcalde de Mobilitat, Isabel Salamaña, amb la tanca de protecció per a les obres seria tant a prop del talús que per la forma que fa, generava alguns racons foscos que podien provocar algun ensurt als vianants. Es referia a possibles atracaments o atacs físics i calia actuar amb prevenció. Tot i que en una primera reunió ja s’havia decidit retirar el talús, una carta enviada a l’Ajuntament per set persones va fer decidir el consistori a celebrar una segona trobada veïnal. El talús es protegirà amb una tanca a cada costat i es millorarà la il·luminació de la zona de pas dels vianants. A més, es retiraran els arbustos davant del Col·legi d’Aparelladors per fer més transparent la zona de pas. L’equip de govern es va comprometre també a retirar els bancs, després que alguns residents expliquessin que s’hi concentren grups d’homes que poden generar sensació d’inseguretat. Una comisisó més reduïda formada per una representació veïnal i representats municipals seguirà les obres.
Elaboració d’un mapa acústic
L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) està fent un mapa acústic per detectar si el nombre de decibels que arriben als habitatges és dins el que es considera acceptable o no. Alguns veïns s’han queixat que el soroll és excessiu i, fins i tot, consideren molt molest el soroll que fan les màquines quan els sona l’alarma perquè van marxa enrere. Legalment, les màquines han d’emetre aquest so per raons de seguretat, però aquest mapa acústic, un cop es tinguin els resultats, pot fer variar alguns aspectes en benefici dels residents en les zones més properes a les obres del Parc Central. [Tapi Carreras · Diari de Girona]
Es conservaran els parterres del carrer Bisbe Sivilla
EL PUNT [21·01·2009] > Uns 70 veïns del carrer Bisbe Sivilla van decidir mantenir els parterres del Parc Central, perquè facin de barrera natural respecte a les obres del TAV. La reunió d’ahir -20 gen.- amb l’Ajuntament i Adif va servir per decidir que la tanca encercli els parterres i es mantinguin. També es va decidir que es posi més llum a tot el carrer i que es treguin els matolls que hi ha a tocar de l’Estació Jove. [Dani Vilà · El Punt]