/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 27 gener de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.335 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Encantats amb Encantats amb "El talp de Santa Eugènia" FOTO: JOEL MEDIR i HEREU
: : Opinió > Més que galeries :: Manel Mesquita > Històries > Llegendes eugenienques | 17·04·2016

«Demanem massa?» i el talp

Manel Mesquita | Biblioteca Montfollet

El títol correspon al del text que ha fet públic la Mancomunitat de·Can Gibert. Dilluns, els regidors assistents al ple (el secretari inclòs), tot el públic present a aquesta primera sessió ordinària (ja tocava!) de la nova legislatura i la premsa varen rebre en viu l’esmentat escrit que comença dient: “Per una regidoria delegada de l’Ajuntament de Girona per a·Can Gibert del Pla, com sempre!: no ens agraden les divisions ni les restes, ens enamoren les sumes que multipliquen.” El nou cartipàs de l’Ajuntament ha fet recaure –per primer cop– la regidoria delegada de i en persones diferents, i es trenquen així les dinàmiques de la Mancomunitat en l’acció conjunta d’aquests dos barris d’un mateix poble. Convido els lectors a llegir-lo en la seva totalitat, paga la pena, a.

Un exemple de la bogeria del plantejament del nou govern de la ciutat el trobem abans-d’ahir, a la biblioteca escolar Montfollet, de l’escola Montfalgars. En aquest centre educatiu, radicat al sector de de la frontissa de, a tocar del nou pavelló d’esports, davant per davant dels pisos per acabar de construir i del cementiri del poble de de Ter, va tenir lloc la presentació d’una nova llegenda eugenienca, editada per l’AMPA Montfalgars i la Coordinadora d’AMPAs·Sant Narcís. A la pàgina web de l’Ajuntament girona.cat, a l’apartat d’educació i formació, es recull la fitxa tècnica del centre:

“Escola pública (Codi: 17004943). Barri: Santa Eugènia. Zona escolar: 2 – Oest. Director/a: Sra. Montserrat Felipe Cuyàs. Centres adscrits: Institut de.” També radicat físicament al sector Can Gibert. “Característiques del centre: Escola situada al barri de. És una escola de dues línies. Té dos edificis diferenciats d’educació infantil i primària, construïts l’any 1982 i 1984”, rebla el clau el web.

El que dèiem, divendres, Ramon Macaya, president de l’AV de Ter i membre de la Mancomunitat, va actuar de presentador d’El talp de Santa Eugènia, una narració que comença dient: “Si passegeu per de Ter i us arribeu fins a l’antiga fàbrica de filats […] podreu comprovar que aquesta va ser construïda a sobre de la sèquia […].” I fins aquí puc transcriure… L’autor de tan eugenial inici i de la llegenda que explica el motiu pel qual “cada cop que algun promotor immobiliari espavilat” aterra al poble s’hi troba el que s’hi troba és l'”eugenienc d’adopció” Jaume Prat i Pons, fill del veïnat veí de Salt i treballador del Montfalgars; les magnífiques il·lustracions són del fill de de Ter –i fill de Joan Paredes Hernández i Enriqueta Baulida– Quim Paredes i Baulida, tot un creador creatiu en el sentit més ampli dels mots.

Continuarà… segur!

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)