/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 14 maig de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.712 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

> El regidor Joan Pluma; Ramon Macaya, president de l'AV Santa Eugènia; i Pau Martinell, director del Centre cívic Can Ninetes, el dimecres -14 set.- a l'acte d'inauguració de les tres expos de la Festa Major, davant d’algunes de les obres que tenen per protagonista el Pont del Dimoni FOTO: EL DIMONI> El regidor Joan Pluma; Ramon Macaya, president de l'AV Santa Eugènia; i Pau Martinell, director del Centre cívic Can Ninetes, el dimecres -14 set.- a l'acte d'inauguració de les tres expos de la Festa Major, davant d’algunes de les obres que tenen per protagonista el Pont del Dimoni FOTO: EL DIMONI
: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2018), protagonista: 661 anys | 14·09·2008

«Demà», el Pont del Dimoni

Manel Mesquita |

El passat dilluns -15 de setembre- a amb Pere Freixas, Eduard Herrero i Dolors Reig i demà (metafòricament parlant) armat de nou a de Ter, el popular (1357) ha estat un dels protagonistes de la Festa Major de l’actual barri gironí que va finalitzar -14 de setembre- a la plaça del Barco amb l’eugenial correfoc i plaçafoc d’Els Diables de l’Onyar, després de tota una jornada lúdica endiumenjada al voltant d’aquesta plaça major eugenienca. Freixas -director del Museu d’Història de la Ciutat, historiador i autor de diferents estudis sobre la catedral de Girona- ens va il·lustrar dilluns sobre el gòtic local dels segles XIII-XV i el Pont del Diable sobre el riu. Va obrir l’acte Herrero, veí implicat -de tota la vida- en el teixit associatiu i esportiu, i el va tancar Reig, presidenta d’Amics de la UNESCO Girona.

Tot plegat, emmarcat entre les tres mostres artístiques que acull el Centre cívic: l’Última exposició del pintor del barri Mazanec Radu Paul; Les precioses pedres de Girona, les gemmes de Bagué-Serrano, i la col·lectiva El amb les aportacions de Ramon M. Carrera, Josep M. Coromines, Jordi Dalmau, Dolors Duran, Jesús Formento, Vicenç Huedo, Martina, Rafael Planella i Providència Valentí.

Que la recentment constituïda Associació de Comerciants de de Ter hagi incorporat la silueta del pont en el seu logotip, que la timbalada impulsada pels joves Xirois hagi fet ahir xi-barri tot homenatjant les pedres del, que tots els darrers pregoners de la festa hagin vindicat el … basteix la reconstrucció de la memòria entre l’ahir i el demà.

EL PASSAT DILLUNS 15 de setembre

8 del vespre
Conferència El , protagonista, a càrrec de Pere Freixes (dir. del Museu d’Història de la Ciutat); presenta Eduard Herrero; tanca l’acte Dolors Reig (presidenta d’Amics de la UNESCO Girona)
Can Ninetes

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)