/Eugenials
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 24 juny de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.753 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Eugenial David Ramírez Saco FOTO: DIARI DE GIRONAEugenial David Ramírez Saco FOTO: DIARI DE GIRONA
: : Eugenials > Veïns eugenials | 01·07·2016

L’eugenienc David Ramírez, millor nota de la Selectivitat de comarques de Girona (9,7)

Pili Turon | Diari de Girona

Un alumne dels Maristes -de la de de Ter- ha tret, per segon any consecutiu, la millor nota gironina a la selectivitat. Es tracta de David Ramírez Saco, veí de de Ter, de 18 anys i amb un germà de 16. Ha obtingut un 9,7 a les PAU i li ha quedat un 13,23 sobre 14. Aquest curs ha guanyat la fase provincial de les Olimpíades de Geologia, pel que va guanyar una matrícula gratuïta a la Universitat de Girona (UdG).

També va córrer abans d’hora al web per saber la nota?
Hi havia una psicosi bestial des de dimarts a les 8 de la tarda. Vaig estar una hora de rellotge intentant mirar la nota i vaig poder a les 9. Em vaig tancar a l’habitació. No m’ho creia i, com que sóc persona incrèdula, em vaig descarregar el document al mòbil 2 o 3 cops.

Finalment, s’ho va creure?
Dimecres em van trucar d’Universitats per dir-me que era de les 4 millors notes de Catalunya i la millor de Girona. Com que no m’ho creia, més tard vaig telefonar per comprovar que aquella persona era de la Generalitat. Pensava que era una broma…

Com es va preparar?
Era aficionat a veure entrevistes als nois amb les millors notes, que deien que s’ha d’estudiar moltes hores però no m’ho creia. El que és important és estar atent a classe. Hi ha hagut gent que ha treballat més que jo a casa, que ho he fet, però sobretot he estat atent. Un altre punt important és començar a treballar des de primer, des del moment que vaig posar un peu a Batxillerat em vaig dir: s’ha acabat el bròquil.

I durant la setmana clau?
Vaig estudiar, però l’herència del curs em va servir molt. Penso que la clau és l’equilibri entre la part acadèmica i els amics. Si no tens oci, a segon estaràs tan cremat que ja no podràs.

Quines aficions té?
Sóc un apassionat del bàsquet, jugo al Club Esportiu de Ter (CESET) i espero continuar la temporada que ve. L’altra afició té a veure amb el tema principal del meu treball de recerca, sobre la Viquipèdia en català. M’agrada editar-hi, sobretot en bàsquet. Sóc molt partidari del coneixement lliure.

Quin examen li va semblar més complicat?
El de castellà, el primer, i és curiós perquè la meva llengua materna és la castellana. Encara que jo sabia què era la paronímia… Vaig treure un 9, però no em vaig sentir cómode. Tampoc en el de Química, que vaig treure un 7,5.

Quines han estat les seves notes més altes?
Tres deus en Català, Anglès i Ciències de la Terra i un 9,5 en Història d’Espanya.

Va fer la discutida prova d’Economia i Empresa?
No, però tinc companys que, literalment, van plorar. Les notes han estat baixíssimes. Jo crec que la queixa era justificada.

A partir del curs vinent, què estudiarà?
Medicina a la UdG. Ho tinc força clar des dels 15 anys, però des de llavors he tingut dubtes de com funcionaria la facultat perquè no hi havia cap promoció. Però els resultats del MIR, que van ser bestials, em van donar l’impuls necessari per queda-me a fer Medicina a Girona. Tot i que tinc la nota per entrar a Barcelona o a qualsevol d’Espanya.

També té clara l’especialitat?
Encara no, tot i que he estat mirant Neurologia i Medicina esportiva. Però queden 6 anys llargs de carrera i el MIR, aprendré moltes coses noves i segurament canviaré d’opinió.

Què opina de la selectivitat i del canvi cap a una revàlida?
Realment, no respon a la capacitat d’un alumne, però una revàlida encara la demostra menys. La Selectivitat és un mal menor.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)