/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 08 desembre de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.285 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Actualitat > 2014-2011 :: Retalls de premsa | 24·05·2013

Cop del Suprem a la conversió del Mercat de Santa Eugènia; el tribunal dóna la raó als paradistes; anul·lat una part del pla urbanístic

Dani Vilà |

EL PUNT AVUI > El Tribunal Suprem ha ratificat l’anul·lació del Pla urbanístic Guilleries, que forma part del projecte de reconversió del Mercat de, per part de l’Ajuntament de Girona i dóna la raó així als paradistes de l’antic mercat que van portar la reurbanització als tribunals.

El Suprem, en una sentència notificada el 22 de maig, ha desestimat el recurs de cassació de l’Ajuntament de Girona contra la sentència del TSJC que anul·lava el Pla. El projecte, en el seu conjunt, va suposar l’enderrocament del mercat tancat de per fer-hi una plaça, un centre de dia i la construcció d’uns pisos de protecció oficial.

L’advocada de deu propietaris de les parades del mercat, Marta Fuentes, explica que en la sentència el Suprem “determina que el consistori ha errat en la formulació del recurs, perquè el que s’havia analitzat és una qüestió purament jurídica”. Amb la sentència, que passa a ser ferma i contra la qual no es pot recórrer, es dóna validesa a la visió del TSJC que va anul·lar l’actuació urbanística de tot el sector perquè “es vulnerava el principi de repartiment equitatiu de beneficis i càrregues”.

La sentència del Suprem fa referència al Pla de millora Guilleries, que formava part de la reconversió del sector, però Fuentes assenyala que el mateix tribunal s’ha de pronunciar sobre el Pla de millora de i la modificació del Pla general. El TSJC va tombar en els tres casos l’actuació de l’Ajuntament i si ho fes el Suprem quedaria anul·lat el planejament, tot i que el projecte ja s’ha executat.

Dret d’indemnització

La lletrada indica que, si el Suprem també ratifica l’anul·lació de la resta de parts de la reurbanització, “els propietaris tindran dret a demanar una indemnització perquè es tracta d’un procés que arrenca el 2006 i que ara ja no hi ha possibilitat de retornar la parada”. Fuentes subratlla que això obriria la possibilitat que tots els paradistes, i no només els recurrents, demanessin una indemnització.

Més sentències contràries

La sentència del Suprem arriba només uns dies més tard que el TSJC determinés que l’Ajuntament de Girona havia de pagar 121.500 € més als propietaris per l’expropiació de tres parades del Mercat de. Fa un any, l’alt tribunal català també va triplicar el cost d’expropiació d’altres paradistes respecte a l’import inicial. [El Punt Avui]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)