/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 22 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.389 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Camp de Mart de la Devesa FOTO: AV DEVESA-GÜELLCamp de Mart de la Devesa FOTO: AV DEVESA-GÜELL
: : Les hortes > Opinió | 23·05·2009

Comunicat adreçat als ciutadans de Girona sobre les obres al Camp de Mart de la Devesa

Veïns i usuaris de la Devesa |

Som una colla d’esportistes que utilitzem el Parc de la Devesa, des de fa més de 40 anys, per fer esport a l’aire lliure. Concretament som el grup Devesa B, i practiquem el futbol. Fa 45 anys engrescats per en Jaume Pol, varem començar a jugar a futbol prop del Camp de Mart, des de llavors no hem deixat d’anar-hi cap dissabte, faci sol, plogui, nevi o faci vent, en total som una trentena de persones que volem continuar gaudint d’aquest esport. Els dissabtes, jugant, fins i tot tenim tres generacions aplegades, el més gran amb 72 anys i el més jove 28. I ara ens volen fer fora!

Al llarg dels últims anys hem jugat en aquest indret amb un permís de l’Ajuntament de Girona que sol·licitàvem cada any a través de l’imprès corresponent. Des d’aquest grup, sempre hem agraït a l’equip de govern aquesta deferència cap a nosaltres; per això ens sembla, si més no, poc normal que aquest Ajuntament socialista tingui com objectiu deixar perdre un indret tan natural i emblemàtic com és el Camp de Mart de la Devesa.

Els jugadors de frontó de la Devesa varem començar a jugar fa 35 anys; en aquest espai han passat glòries d’aquest esport i, fins i tot, s’han fet campionats de Catalunya. Som més d’un centenar de persones que utilitzem les instal·lacions tres cops a la setmana. Personatges importants d’aquest esport que han estat amb nosaltres són: Lluís Soy, Ramon Bassó, Manuel Colls, Xavier Galindo, Antonio Baltierra i Jordi Mitjà. Actualment podem dir amb satisfacció que tenim gent que va des dels 16 anys, el més jove, fins els 87, el més gran. Tots plegats durant aquests més de 40 anys hem mantingut les instal·lacions en condicions i hem vetllat pel seu estat, cosa que l’Ajuntament no ha fet. I ara ens volen fer fora!

Nosaltres sempre hem demanat uns vestidors nous i que les instal·lacions fossin adequades, el que ha fet l’Ajuntament sempre ha estat passar de tot i deixar-ho degradar. Ara diuen que volen arranjar-ho, la millor manera és traient el frontó (a canvi posaran una pista de pàdel, un esport molt arrelat a la nostra ciutat, segons ens volen fer creure). També ens volen treure el petit espai per jugar a futbol prop de la pista semi-descoberta, perquè no volen entendre que aquest és l’espai que hem utilitzat durant més de 40 anys. Estem d’acord en arranjar el frontó, els vestidors, la pista de futbol 7, però no estem d’acord que per culpa de voler posar un pavelló dins del parc, facin aquesta remodelació.

La plataforma Salvem la Devesa i l’Associació de Veïns Devesa-Güell hem deixat molt clar que estem a favor de l’esport a l’aire lliure, que no volem un pavelló dins del parc i que ens avalen les prop de 5.000 signatures i un procés participatiu, on la ciutat de Girona demana que no és posi un pavelló dins del parc, que aquest sigui un espai d’esport a l’aire lliure i que es remodelin els espais que ja tenim sense cap obra faraònica.

És per aquest motiu que demanem a l’alcaldessa, Sra. Anna Pagans, que escolti els gironins d’una vegada per totes, que consensuï amb les parts implicades el projecte de remodelació del parc, perquè tots plegats -quan recordem la historia de la ciutat- podem dir que Anna Pagans va ser qui va salvar el Parc de la Devesa i no pas qui se’l va acabar de carregar.

Més de 150 jugadors de frontó; més de 40 jugadors de futbol; Associació de Veïns Devesa-Güell; plataforma Salvem la Devesa; molts ciutadans gironins que han quedat en l’oblit d’algun procés participatiu dirigit per l’Ajuntament, ja que -hores d’ara- ja ha passat un any i encara no s’ha donat cap resultat (evidentment si ho tinguessin clar, ja ho haurien pronunciat a tort i dret en rodes de premsa); dels resultats -hores d’ara- només en donen una petita pinzellada per sortir del pas

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)