/Metròpoli
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 15 juny de 2021 | 3a Època | Edició núm. 14.744 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Metròpoli > Girona | 10·06·2009

Campanya per demanar al Ministeri de Foment més informació sobre el pas del TAV per Girona

Entitats ciutadanes de Girona |

Tornem a posar-nos en contacte amb tots vosaltres per fer-vos arribar la carta definitiva (ja esmenada) que volem fer arribar al Ministeri de Foment. Continuem valorant amb preocupació la poca informació oficial de les obres del TAV i -per altra banda- el constant i alarmant augment de pors, preocupacions i temors de veïns i col·lectius de la ciutat.

Els tècnics proposats per la Plataforma ciutadana pel TAV han posat sobre la taula uns dubtes, inquietuds i propostes basats en estudis tècnics que contradiuen a la versió oficial d’Adif sobre la necessitat però també sobre la seguretat i el manteniment posterior de l’obra per això han demanat que s’estudiïn els seus informes i que s’actuï en conseqüència.

A nosaltres, com a ciutadans, ens preocupa molt aquesta situació. Entenem que les informacions que ha donat l’Ajuntament de Girona en les darreres reunions són encara insuficients, per aquest motiu ens reafirmem en la nostra decisió de fer arribar al ministeri de Foment la carta, amb el suport del màxim d’entitats, associacions, partits, fundacions, col·lectius -fins i tot convidem a l’Ajuntament a afegir-s’hi- de la ciutat demanant informació.

EL PASSAT DIMECRES 10 de juny

Si som prou, podrem demanar un debat aclaridor. Els ciutadans primer de tot hem d’estar informats, ben informats. La nostra intenció és garantir aquesta informació amb la organització d’un debat públic on totes les parts puguin ser escoltades i s’aclareixin dubtes.

Reproduïm* la carta definitiva que volem fer arribar al Ministeri perquè la llegiu tots i valoreu donar-hi suport. La nostra intenció és entregar-la per registre a la Subdelegació del Govern dimecres -10 de juny- a les 2 del migdia, amb el màxim de representativitat ciutadana.

Si esteu interessats en afegir-vos a la demanda, podeu fer arribar-e el vostre suport a:
avsantnarcis(arrova)eldimoni.com i/o parcdevesa(arrova)gmail.com

Les entitats promotores i signants

Les entitats -de moment- que promouen aquesta iniciativa són: AV Santa Eugènia, AV Sant Narcís, AV Devesa-Güell, AV Fontajau-Xavier Cugat, AV Germans Sàbat, AV Mas Ramada, AMPA Cassià Costal, AMPA IES, Parròquia de de Ter, Plataforma Ciutadana TAV Girona, Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Mou-te en Bici, Mosqueig Cul-actiu, Associació Bombers de Girona, El Llop Ferotge [e-revista d’art i poesia], El [periòdic-e], Col·legi de Periodistes de Catalunya (demarcació de Girona)

*Benvolguts/des senyors/res del Ministeri de Foment

En els transcurs de les últimes setmanes, han arribat al nostre coneixement diferents informacions respecte les obres del Tren d’Alta Velocitat en el seu pas per Girona, concretament en el tram Tuneles de Girona.

Les informacions rebudes per diferents fonts, entre elles de tècnics de reconegut prestigi i experiència professional, ens tenen molt preocupats al conjunt d’entitats signants d’aquest document, ja que conclouen en el fet el projecte actual del túnel del TAV per sota Girona té diferents imprecisions o problemàtiques no resoltes que provoquen que el projecte no sigui suficientment segur per als ciutadans de Girona, i per si no n’hi hagués prou, presenta problemes tècnic i ferroviària que no estan degudament resolts.

Creiem que, per si sol, qualsevol dels tres punts anteriors és motiu per replantejar-se que ha passat i modificar el que sigui necessari del projecte, però aquest fet resulta summament greu quan s’ajunten tots tres.

Per aquest motiu els volem demanar que els tècnics redactors del projecte responguin a les següents dubtes o preocupacions que tenim:

– Quines mesures contempla el projecte per solucionar el problema del buit de terreny sobre el túnel provocat per la sobreamplada que provoca la tuneladora al excavar?
– Quines mesures contempla el projecte per solucionar la problemàtica que provoca l’excavació d’un túnel i el possible arrossegament de fins en l’execució per sota el nivell freàtic en la tipologia de terreny que tenim a Girona?
– S’ha estudiat l’impacte mediambiental que provocarà el futur túnel amb les seves possibles filtracions d’aigua en el nivell freàtic de Girona?
– Quin estudi s’ha fet per determinar l’impacte sobre els edificis existents de les futures vibracions del trens que passen per dins el túnel?
– Si resulta que hi ha l’opció de fer un by-pass a cel obert per la reserva de terrenys del costat de l’autopista, que resulta més econòmica de construcció i manteniment i que evita la reducció de velocitat de tot el trànsit que no s’aturi a Girona, al mateix temps que, amb uns ramals d’enllaç amb la via convencional, poden parar al centre de Girona els Trens d’Alta Velocitat que s’hi aturin, quins motius tenen els responsables del projecte per executar-lo tal i com està?

Donada la importància del tema per a tota la ciutadania, ja que estem parlant de la seguretat i el benestar de les persones, creiem que fora interessant fer un debat públic amb totes les parts implicades.

Esperant la seva prompta resposta, atentament els saluden.

//…//

:: Retalls de premsa

DIARI DE GIRONA [17·04·2008] > Diverses entitats i associacions de veïns de Girona han iniciat una campanya que té per objectiu demanar al Ministeri de Foment més informació respecte al TAV. En una carta que han enviat a multitud d’entitats de Girona, els impulsors expliquen que veuen «amb molta preocupació la poca informació oficial de les obres del TAV i, per altra banda, el constant i alarmant augment de pors, preocupacions i temors de veïns i col·lectius de la ciutat». En aquesta missiva, demanen a les entitats que s’apuntin per enviar un escrit a Foment que tingui molts suports i que obligui Foment a «escoltar-los». Els impulsors (AV, AV, AV Devesa-Güell, AV Germans Sàbat, Mou-te en Bici, Mosqueig Cul-actiu i Associació Bombers de Girona) recorden que els tècnics proposats per la Plataforma ciutadana TAV «han posat sobre la taula uns dubtes, inquietuds i propostes basats en estudis tècnics que contradiuen la versió oficial d’Adif sobre la necessitat, però també sobre la seguretat i el manteniment posterior de l’obra». Els responsables de la campanya afirmen que la seva intenció «és garantir aquesta informació amb l’organització d’un debat públic on totes les parts puguin ser escoltades i s’aclareixin dubtes». [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)