/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 21 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.388 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Opinió > Per la pau, la solidaritat i la cooperació > periòdic-e info | 27·03·2017

Bústia de denúncies racistes a l’Ateneu Eugenienc

Espai Antiracista | Pla de Ter

L’Espai Antiracista, amb la col·laboració  de l’Ateneu Eugenienc, va col·locar el passat dilluns -27 de març- a les 7.30h de la tarda, una bústia de denúncies perquè els veïns i veïnes que hagin estat víctimes o testimonis d’agressions, insults o amenaces ho pugin denunciar; va explicar els objectius d’aquesta campanya Pau Adroguer, membre de l’Espai Antiracista, i en va fer la presentació el veí eugenienc Reinald Roca.

L’Espai Antiracista Salt-Girona va presentar la campanya Bústia de denúncies, a l’Escola d’Adults (Centre de Formació d’Adults) de Girona, que va iniciar la instal·lació -a diferents espais de Girona, Santa Eugènia de Ter i Salt- de bústies de denúncies com a eines de suport per a persones o col·lectius que han patit discriminació.

La iniciativa es va presentar el passat 22 de febrer a l’Escola d’Adults Girona a càrrec de Miquel Blanch, professor del centre i membre de l’Espai Antiracista Salt-Girona i de Saddy Suazo, membre de l’Espai Antiracista Salt-Girona.

Les bústies de denúncies van acompanyades de fulletons explicatius i butlletes de denúncies per poder omplir. Les denúncies també es poden presentar al correu-e gironesantiracista@gmail.com o a l’espai habilitat al web gironesantiracista.wordpress.com

Poden presentar denúncies aquelles persones que hagin estat víctimes o testimonis d’agressions, insults o amenaces; denegació d’accés a un establiment; situacions de maltractament o discriminació en l’àmbit laboral, institucional o per part d’alguns professionals; o pels racistes d’algun partit polític. Les denúncies poden portar identificació de la persona o bé presentar-se de manera anònima.

Objectius de la campanya

Amb aquestes accioms, l’Espai Antiracista vol fer seguiment de la realitat social de Salt, Santa Eugènia de Ter i Girona i donar suport a les persones denunciants que vulguin defensar els seus drets: donar visibilitat a les discriminacions i restituir els drets de les persones denunciants.

L’Espai Antiracista Salt-Girona treballa per poder instal·lar bústies a l’Ateneu Eugenienc de de Ter, a l’Escola d’Adults de Salt, Càritas Diocesana de Girona, l’Estació Jove i la Fàbrica Jove de Salt, l’Ajuntament de Salt  i als Instituts de Salt (Vallvera, Salvador Espriu i Salvador Sunyer i Aimeric), entre altres llocs. En algun d’aquests espais, especialment als centres educatius, la presentació de la bústia va acompanyada de tallers i/o xerrades per promoure’n l’ús.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)