/Esports
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 25 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.392 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Nedant a la piscina de Santa Eugènia·Can Gibert FOTO: FACEBOOK.COM/ESPORTS.GIRONANedant a la piscina de Santa Eugènia·Can Gibert FOTO: FACEBOOK.COM/ESPORTS.GIRONA
: : Esports > Notícies i retalls de premsa | 13·09·2017

(Breu) diccionari per no perdre’s en les activitats aquàtiques de Can Gibert

Joaquim Bohigas | Santa Eugènia·Can Gibert

Les activitats aquàtiques a la piscina de·Can Gibert, formant part de la programació fisicoesportiva de l’Ajuntament de Girona, ja tenen data d’inici per al curs 2017-2018: dilluns 2 d’octubre. L’Ajuntament té obert, fins al passat dimarts 5 de setembre, el període de preinscripció, que es realitza a través d’internet. Els interessats sabran si tenen plaça una setmana després -dimarts 12 de setembre- i, a partir d’aquí, s’inicia el temps de pagament. Si hi ha més demanda que oferta, es fa un sorteig, cosa que implica una resolució a fer-se pública en la mateixa data.

A partir del passat dimecres 13 de setembre, les inscripcions en les places lliures es fa directament. Aquesta instal·lació és, juntament amb la de Palau-sacosta, les dues úniques ofertes públiques d’activitat aquàtica a la ciutat de Girona. Ambdues presenten una programació molt semblant, però amb certes diferències que singularitzen cada instal·lació.

Amb l’inici del nou curs, la piscina es converteix, durant diferents franges horàries, en un espai compartit entre persones que milloren la salut gràcies al medi aquàtic, d’altres que en fan un ús recreatiu i esportistes que han escollit la instal·lació eugenial en el lloc de preparació de les competicions en què participen.

Les novetats més rellevants d’aquesta temporada a del Pla són una activitat aquàtica adreçada a infants, de 3 a 8 anys, amb necessitats especials (psíquiques i/o sensorials) i un curs d’iniciació a la natació per a adults i gent gran.

L’oferta és variada i, per tant, el següent diccionari intenta explicar l’essència de cadascuna de les activitats i el perfil d’alumne. En concret, la piscina de oferta les següents activitats:

ACTIVITAT AQUÀTICA AMB NECESSITATS ESPECIALS (3-8 anys): És una activitat adreçada a nens i nenes amb necessitats especials per raó psíquica i/o sensorial. La finalitat és que l’alumne aprengui a seguir les indicacions del monitoratge, a interaccionar i adquirir les habilitats bàsiques dins l’aigua.
ACTIVITAT AQUÀTICA MOBILITZADA: El treball dins l’aigua possibilita desenvolupar capacitats físiques, com ara la força, i les perceptivomotrius, cosa que permet millorar la qualitat de vida i, a més, actua com a prevenció de patologies associades. És una activitat adreçada a persones de totes les edats i discapacitats físiques (cal tenir el certificat de discapacitat de l’ICASS).
ACTIVITAT AQUÀTICA PREPART: La ingravidesa i la flotabilitat són dues característiques que aporta l’aigua en el treball amb embarassades. Aquesta activitat, en què es treballa aspectes com la respiració i la relaxació, té el propòsit de preparar la dona per al part a partir de les setze setmanes de gestació.
ACTIVITAT AQUÀTICA TERAPÈUTICA: Adreçada a adults amb patologies d’esquena, l’activitat té el propòsit de tonificar la musculatura i per a corregir el desequilibri postural, entre altres.
ACTIVITAT AQUÀTICA PER A NADONS: Aquesta activitat, de tipus familiar, té la finalitat d’afavorir el desenvolupament integral del nadó des del punt de vista afectiu, cognitiu i psicomotor i, alhora, la comunicació afectiva amb el pare i/o la mare. Està adreçat a nadons de 6 a 36 mesos, que van acompanyats pels progenitors. Hi ha diversos grups en funció de l’edat del nadó.
AQUAFITNESS: Programat per a persones adultes, l’aquafitness permet la millora del sistema cardiovascular i treballar la musculatura de tot el cos dins l’aigua. Els exercicis són de tipus aeròbic, amb coreografies i circuits que es desenvolupen amb acompanyament musical.
AQUATRAINING: L’activitat és un conjugació d’accions que permeten treballar tot el cos amb poc impacte a les articulacions: aquafitnes, aquatabata i aquadance. Aquestes se solen treballar amb coreografies i suport musical. Està adreçada a homes i dones d’entre 18 i 64 anys.
CLÍNIC DE NATACIÓ: El clínic està preparat perquè esportistes que participen en proves en què la natació és inclosa, com ara el triatló, puguin millorar la tècnica i, així, aconseguir millors resultats. Aquest activitat està adreçada a atletes d’entre 18 i 64 anys.
CURS DE NATACIÓ INICIACIÓ (6-7 anys / 8-10 anys / adults-gent gran): Per a la mainada, aquesta activitat té el propòsit que el nedador aconsegueixi l’autonomia plena en el medi aquàtic. També es treballa la tècnica, en aspectes com la respiració, la flotació, els desplaçaments i els salts. En canvi, la iniciació pels adults també implica obtenir l’autonomia dins l’aigua i, a més, un primer contacte amb bels estils (crol, braça, esquena i papallona).
CURS DE NATACIÓ INTERMEDI (adults): La millora de la tècnica dels estils de nedar és l’objectiu d’aquest curs.
CURS DE NATACIÓ PERFECCIONAMENT (6-7 anys / 8-10 anys / adults): El curs, pels nens i nenes, pretén que l’alumne acabi dominant el medi aquàtic. Per tant, l’activitat treballa aspectes com ara la propulsió, la flotació, la respiració, els desplaçaments i els salts. El curs de perfeccionament per adults significa aprofundir en els diferents estils, remarcant variables com les fases aèries i aquàtiques, les cadències de les batudes i la millora hidrodinàmica.
ESCOLA AQUÀTICA I (11-13 anys ): La fase inicial de l’escola aquàtica està plantejada com a una introducció esportiva, amb els dos punts següents: conèixer les diferents especialitats aquàtiques (waterpolo, natació, sincronitzada, salvament i socorrisme) i iniciar-se en la tècnica dels diferents estils de natació.
ESCOLA AQUÀTICA II (14-17 anys ): Aquesta activitat és considerada la segona part de l’anterior. L’alumne perfecciona, bàsicament, els estils i els viratges.
FAMILIARITZACIÓ AMB EL MEDI AQUÀTIC (3 anys / 4-5 anys ): En aquesta activitat, amb grups formats segons l’edat, els alumnes descobreixen, bàsicament amb el joc, el medi aquàtic. L’objectiu és que agafin confiança a l’aigua mitjançant un procediment d’adaptació i l’experimentació de sensacions.
HIDROGIMNÀSTICA PER A GENT GRAN: La millora de la condició física i l’afavoriment de les relacions socials són les dues finalitats bàsiques d’aquesta activitat, dirigida a majors de 65 anys. Els exercicis són de baixa i mitjana intensitat. A, es desenvolupa a la piscina petita.
NATACIÓ ADAPTADA: Aquesta activitat, que conjuga els vessants d’hàbit saludable i orientació a fi de poder participar en competicions, incideix en els següents aspectes en el medi aquàtic: flotació, respiració, relaxació, resistència, força muscular, equilibri, desplaçaments i estils de natació. De la mateixa manera que l’activitat aquàtica mobilitzada, està adreçada a persones de totes les edats i discapacitats físiques (també cal tenir el certificat de discapacitat de l’ICASS).

Tancat per manteniment

La piscina de del Pla tanca, per tasques de manteniment, de l’1 al 17 de setembre. Els abonats poden dirigir-se a la piscina de Palau-sacosta i la instal·lació de la Devesa, en aquest darrer cas, fins al dilluns dia Onze de Setembre.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)