/Eugenials
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 24 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.391 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

El Dimoni la Nimfa no es van perdre el bateig del parc de la Núria FOTO: CARME CARBÓEl Dimoni la Nimfa no es van perdre el bateig del parc de la Núria FOTO: CARME CARBÓ
: : Eugenials > Veïnes eugenials | 19·09·2017

Bateig eugenienc del parc Núria Terés

Puri Molina | Veïna i amiga de la Núria Terés

Molt bon dia veïnat, eugeniencs i eugenienques! A tots i totes que ens acompanyeu -a més a més del veïnat- amistats, companys, familiars de la Núria, alcaldessa, regidores i regidors…

Puri Molina, amb Bernat Quintana, llegit el seu parlament al nou parc de la Núria FOTO: CARME CARBÓ

Puri Molina, amb Bernat Quintana en primer pla, llegint el seu parlament al nou parc de la Núria FOTO: CARME CARBÓ

Avui -9  de setembre- ens trobem aquí en aquest espai, aquesta superfície, la nova frontissa dita popularment de, per acomiadar-nos definitivament d’aquest nom i batejar-lo amb el nou nom: parc de Núria Terés i Bonet.

La Núria ha tingut una curta vida, encara no fa un any que ens va deixar, però la intensitat amb que l’ha viscuda dedicada amb passió, fermesa i persistència al bé comú, es fa més que evident que sigui el seu nom el que tingui aquest parc, i em vull remetre a l’escrit a la revista de la Festa Major de de Ter de l’Albert Quintana, marit de la Núria, on explica en un bon resum, tot el periple reivindicatiu que es va recórrer perquè aquest parc sigui el que és i serà encara més a partir d’avui.

Posem aquest nom per homenatjar la Núria, aquí en el seu territori on va viure i va formar una entranyable família, on va estar al costat de la vida que es movia per de Ter i a Girona, lluitant contra el que no era just, reivindicant una vida millor sense diferències, ocupant-se amb tenacitat com a veïna, com a vicepresidenta de l’Associació de Veïns de de Ter, com a regidora de l’Ajuntament de Girona, com a educadora, com a defensora d’una vida digna per a tothom: la Núria, sempre, sempre, al costat de les persones!

La Núria va ser una persona polièdrica, una activista social on abocava tots els esforços possibles, ecologista i feminista de mena, una d’aquelles dones imprescindibles… l’hem coneguda amb la seva bicicleta amunt i avall, bicicleta que ara ens emociona tant mirant-la aquí, com a símbol característic de la seva mestressa, la persona conseqüent amb la idea de una ciutat sostenible, que va pedalar amb frenesí, per no fer tard als seus compromisos socials.

FOTO: JOEL MEDIR i HEREU

FOTO: JOEL MEDIR i HEREU

Incansable pels drets humans, defensora i practicant de la interculturalitat, va pensar i voler sempre en una Girona més justa i integradora amb les persones. Present en quasi bé totes les reivindicacions socials: l’habitatge digne tot recolzant les accions amb PAH, espais verds al barri/poble, les hortes, l’equitat en l’educació pública i la mobilitat en bicicleta…

Especialment vull esmentar en aquest acte els espais de vida que m’han fet personalment compartir més de prop vivències amb la Núria: l’educació i el feminisme. Hem recorregut plegades amb d’altres persones, llargs camins complexos i ple d’entrebancs i alhora molt enriquidors pels reptes que representaven. La seva veu sempre es feia sentir, amb positivisme, discurs creatiu i lluitador en la recerca de solucions.

FOTO: ÁLVARO CIUDAD

FOTO: ÁLVARO CIUDAD

Amb aquell punt d’alegria i entusiasme davant les dificultats i amb aquell respecte i professionalitat envers tot l’alumnat. Ha estat una dona molt treballadora, valenta i amb credibilitat. Gran amiga disposada sempre a fer un cop de mà a qui ho necessités. Tots aquest records impregnats d’anècdotes, ens ha fet treure el millor que cada ésser humà porta dins.

Treballar amb ella, compartir projectes ha estat un veritable luxe. Una colla de dones i homes vam caminar plegats en el Col·lectiu per a la Igualtat de Girona, en aquesta interminable lluita per la igualtat i no discriminació cap a les dones. També varem retrobar-nos en els inicis de la Xarxa Dones Girona, ara fa quatre anys, inicis aplegats de noves embranzides en la lluita contra les agressions i violències masclistes vers les dones.

FOTO: ÁLVARO CIUDAD

FOTO: ÁLVARO CIUDAD

Malauradament en la Festa Major d’engany no podem comptar amb la nostra eugenial, educadora i lluitadora veïna Núria. La mort d’una persona no podem evitar-la, però sí podem fer quelcom, actuar contra l’oblit, salvar la memòria de la Núria! Ella ens reuneix aquí i avui en aquest dia tant especial en que el seu nom quedarà gravat en la nostra memòria i en les generacions que ens precediran.

Allà on sigui me la imagino que estaria encantada de poder compartir aquesta Festa Major de de Ter, la trobada de bicicletes que organitzeu la colla de Mou-te en bici, gràcies companys i companyes per la vostra participació, fent-la confluint amb el bateig del parc!

DIBUIX: DAVID PRADAS

DIBUIX: DAVID PRADAS

També hagués gaudit amb el seu gran somriure i ulls brillants, ahir divendres -8 de setembre- al vespre amb la colla de la Coral Àkan i la jove Orquestra Eugenial, amb els seus missatges de convivència, integració, respecte i acollida entre tot el veïnat i els cants meravellosos que creen. I d’altres actes d’aquesta programació tan diversa que mou a tot el poble/barri de de Ter.

Agraeixo moltíssim a l’Albert i la família a ser-hi en aquest parlament, a tot el veïnat la seva participació i la estimació que sempre han fet palesa per aquesta gran persona i gran amiga. Lluitadora de mena i bona persona entregada amb passió a centenar de causes socials, la Núria ens deixa aquest llegat tant important, sempre la recordarem així.

Agraeixo a les entitats que van fer possible visibilitzar la candidatura de la Núria en el nomenclàtor, a través de la Comissió creada per l’Ajuntament de Girona, Xarxa Dones Girona fa la proposa, la Mancomunitat de Santa Eugènia·Can Gibert recolza i amplia l’espai de la proposta i s’afegeix també la CUP a la proposta ampliada; i als representants municipals que amb el seu vot el proper mes d’octubre en el ple municipal faran justícia a una dona que ha treballat amb passió i ha estat sempre present amb el seu compromís en la vida de Girona i els seus barris.

Núria, et tenim i tindrem sempre present en els nostres caps i cors

I tot el veïnat t’agraeix la teva lluita per crear aquest parc, ara de Núria Terés i Bonet, amb el compromís cívic de cuidar-lo amb respecte i sobretot a gaudir del seu recorregut amb esperit de ciutadania i escola de convivència, com diu tant encertadament l’Albert en el seu escrit a la revista de la Festa Major 2017.

Mireu quin goig fa la placa de la Mancomunitat!
Visca el parc de la Núria Terés i Bonet!

I per acabar, un petit fragment d’un poema, la Núria era una gran amant de la poesia.
Núria va per tu (jove, sensible i canyera..), de Gloria Fuertes:

La gente corre tanto,
Porque no sabe dónde va,
Va despacio,
Para pedalear
El ir llegando

A Santa Eugènia de Ter, el dissabte 9 de setembre de 2017

INFOGRAFIA: JAUME LLORENS (ELDIMONI.COM)

INFOGRAFIA: JAUME LLORENS (ELDIMONI.COM)

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)