/Metròpoli
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 01 desembre de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.278 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Ah!, sí, el progrés!, d'AdifAh!, sí, el progrés!, d'Adif
: : Metròpoli > Girona | 30·01·2012

«AVE merda!» (grafit anònim, del carrer):
als que no ens enganyen, us saludem!

Martí Carreras |

Adif diu que està a punt d’acabar les obres del TAV i que les finalitzarà mesos abans del previst… sapigueu però, que només entrega una de les tres fases en que varen dividir el projecte (“per seguretat” ens deien els regidors d’aleshores, i era per “descartar-ne alguna”, ho sabem ara!) i que ho farà amb un retard de mesos sobre les previsions inicials.

Jo ja no hi entenc res…

M’estimo més que les explicacions us les doni qui n’és el responsable… No us perdeu el proper Fòrum (espero que sigui aviat) i, si sou de, a la propera reunió informativa al barri porteu paper i llapis, no us perdeu detall, feu comptes… i esgarrifeu-vos.

A deu mesos vista d’entregar l’obra, encara estant estudiant si hi ha “criteris tècnics” que “permetin” suprimir alguna de les sortides d’emergència… Suprimir?, els criteris tècnics haurien de servir per augmentar les mesures de seguretat, mai per suprimir! (en tot cas, els que segur que suprimeixen són els criteris econòmics!).

Al desembre, Adif entrega l’estructura, els túnels i la via… l’arquitectura (estació provisional), ascensors, i altres foteses formen part d’un projecte independent que encara està en estudi… i que pel cap baix podria tardar un any en ser estudiat, proposat, concursat, exposat i executat.

Ni els edificis ni la urbanització del Parc Central està clara. Adif, només l’impermeabilitza i ens en deixa la meitat del parc barrat amb tanques al pas de vianants, perquè encara està “pendent el projecte del convencional”. I, és clar, fer dos cops una obra…(si el que costa és fer-les un sol cop!).

És a dir, el temps que tardin a començar la segona fase del projecte ferroviari (ni tant sols sabem si es fa o no o si es planteja la nostra proposta del tercer rail) i estem parlant d’anys, haurem perdut més de la meitat del Parc Central… les raons i excuses són bones (per qui les vulgui creure), però la realitat és un nou incompliment de les previsions inicials.

I el carrer Oviedo? Al desembre cop de mangera i avall!! potser… depèn de si… l’estació d’autobusos… res home res, pendents de la fase II i III no es farà cap actuació important fins aleshores… foteu-vos!, després d’aguantar quatre anys d’obres, els que calgui de no-res.

L’alcalde continua demanant “audiència” a la ministra, el regidor “beneeix” les excuses dels d’Adif i els tècnics… compte que tanta servitud no ens faci esclaus (més esclaus).

I a ningú de la ciutat sembla preocupar tanta provisionalitat… els mitjans i ciutadans de Girona es presten la campanya optimista i victoriosa d’aquest gran nyap ruïnós. Ens varen estalviar la decisió de si calia, ens han estalviat el debat de com s’havia de fer i ens volen fer còmplices (voleu més hipocresia que fer-nos-en a través de l’exercici de la democràcia?) del que ara s’endevina una gran mentida! No heu sentit que darrerament es torna a parlar del “baixador” a l’aeroport? Us interessa saber les implicacions de recuperar la proposta que només ICV-EUiA defensava?

I tot això per a què?

Quan algú arribi a la nostra ciutat i baixi a una no-andana d’una no-estació a 30 metres sota terra, estarem promocionant la nostra ciutat?

Alguaire, Castelló, Toledo, Mallorca… són ara el referent dels gironins? També volem la nostra megaobra inútil per a més riota dels que volem que ens visitin?

Ah!, sí, el progrés!

Martí Carreras i Planas és president de l’Associació de Veïns del

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)