/Les hortes
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 02 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.461 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Imatge dels treballs per assecar la sèquia Monar a tocar del vell taller de la Marfà FOTO: EL DIMONI DE LA FÀBRICAImatge dels treballs per assecar la sèquia Monar a tocar del vell taller de la Marfà FOTO: EL DIMONI DE LA FÀBRICA
: : Les hortes > Hortes de Santa Eugènia Eugènia de Ter | 27·02·2018

L’Aj. de Girona fa tasques de manteniment a la sèquia Monar durant aquesta setmana

El Dimoni | Santa Eugènia de Ter

L’Ajuntament de Girona ha iniciat ahir dilluns -26 de febrer- tasques de manteniment en dos trams de la sèquia per dur-hi a terme actuacions de neteja. Les accions s’allargaran fins al proper divendres -2 de març-. Arrel de les obres de manteniment s’haurà d’assecar totaquest canal històric i s’activarà el pla de rescat de peixos previst en l’article 12 de la Llei 22/2009 d’ordenació sostenible de la pesca en aigües continental.

Les actuacions de neteja es faran en dos trams

Un és el tram de les comportes de la Marfà, a de Ter, on s’hi netejaran els llots, àrids, vegetació i runa acumulada, tant a la zona de les comportes com al canal d’entrada, i la previsió del cost és de 7.504€. El segon tram és el canalitzat de la sèquia sota el carrer de Bernat Boades, entre el carrer del Riu i el carrer del Canonge Dorca, en el qual també s’hi netejaran els llots, àrids, vegetació i runa acumulada. La previsió del cost és de 3.090€.

Pel que fa al buidatge de la sèquia es durà a terme de forma gradual i seqüencial per tams a fi d’evitar l’aparició sobtada de grans quantitats de peixos. Els peixos s’alliberaran al riu Ter, en diversos punts situats per sobre el pont de Fontajau. No s’alliberaran exemplars per sota el pont de Fontajau a fi d’evitar que els peixos baixin per sota el pont de la Barca, on hi ha una barrera infranquejable aigües amunt per als peixos.

A més a més durant els treballs s’aprofitarà també per fer un aixecament topogràfic de la zona de comportes de la Marfà per tal de poder realitzar l’estudi de viabilitat tecnicoeconòmic de rehabilitació de la microcentral hidroelèctrica la Marfà.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)