/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 29 novembre de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.276 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Paulo Freire > Retalls de premsa | 26·03·2008

3 escoles (Sta. Eugènia, Can Gibert i St. Narcís) tindran un màxim de 23 estudiants per aula a P3

Retalls de premsa |

DIARI DE GIRONA > Les escoles Dalmau Carles [Can Gibert del Pla], Santa Eugènia i Mare de Déu del Mont [Sant Narcís] de Girona tindran un màxim de 23 alumnes per aula a P3 a partir del curs vinent. La ràtio habitual és de 25 alumnes, però en el cas dels tres centres escolars gironins s’ha acordat aquesta rebaixa entre l’Ajuntament i la Generalitat. De moment són aquests tres centres però no es descarta que en cursos posteriors siguin més i que a més, s’abaixi la ràtio.

Aquesta és la principal novetat que es va donar a conèixer en la presentació de l’obertura de la preincrispció i matriculació per al curs 2008-09 que va començar ahir -25 de març-. A secundària destaca la posada en funcionament de l’IES de Vilablareix que començarà amb dos grups, provisionalment en terrenys de Girona i que servirà per a alumnes de Fornells de la Selva, Aiguaviva, Quart i Vilablareix. D’aquesta manera, s’alliberaran algunes places a Girona que ara ocupaven els escolars dels quatre municipis.

L’Oficina municipal d’escolarització actua com a centre per vehicular la preinscripció i la matriculació. Situada a la Devesa, gestiona l’escolarització en educació infantil, primària i secundària.

El calendari

L’Ajuntament ja va enviar fa uns dies la informació necessària als pares dels 1.152 nens i nenes que el curs vinent han de començar P3, segons va explicar ahir l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans. Seran dos nens més que el curs vigent. També s’ha enviat informació per als 489 estudiants que estan fent sisè de primària als centres públics i que el curs vinent faran primer d’ESO i que, per tant, canviaran de centre escolar.

La preinscripció es pot fer fins al 4 d’abril, tant a l’Oficina d’escolarització de la Devesa com als centres escolars. A continuació, el 14 d’abril es farà pública la llista amb el bàrem i hi haurà tres dies per efecuar reclamacions. Després d’estudiar cada cas, la llista definitiva es donarà a conèixer el 22 d’abril. La difusió de l’oferta final es farà el 19 de maig i la publicació de les llistes d’admesos es farà efectiva el 26 de maig. El període de matriculació serà del 9 al 13 de juny.

La baremació tindrà en compte aspectes com el nombre de germans matriculats al centre, si els pares treballen, si hi ha adcripcions entre centres, la proximitat del domicili, el domicili laboral, la renda per càpita de la unitat familiar i possibles discapacitats en l’alumne. Altres criteris complementaris són formar part d’una família nombrosa o que l’alumne tingui alguna malaltia crònica.

Equilibri de nouvinguts i falsificació de dades

La reducció de la ràtio en aquests tres centres es pot entendre com una voluntat d’aconseguir un major equilibri entre alumnes autòctons i nouvinguts i repartir els darrers, que ara s’escolaritzaven en aquests centres, en altres col·legis.

Els tres centres estan situats en barris amb alt índex de nouvinguts. De fet, tal com va apuntar la regidora d’Educació, Núria Terés, es vol aconseguir un repartiment equitatiu, tot i que admet que serà dificultós. També per als alumnes d’incorporació tardana. El curs passat van ser 780 i l’anterior 866. A més, es vol promocionar els centres que ara no tenen gaire demanda amb l’objectiu de potenciar-los.

Terés va apuntar que un altre mecanisme per aconseguir-ho serà el seguiment exhaustiu de les dades facilitades pels pares per detectar possibles falsificacions amb l’objectiu d’escolaritzar nens en una altra zona d’aquella en què realment viuen.

Les zonificacions segueixen igual que el curs anterior: tres zones per a educació infantil i primària i cinc zones per a educació secundària obligatòria, que enguany incorpora els concertats. [Tapi Carreras · Diari de Girona]

Abaixar ràtios i un respir a secundària

EL PUNT > El Dalmau Carles [Can Gibert del Pla], el i el Mare de Déu del Mont [Sant Narcís] tindran el curs vinent 23 alumnes per aula i no 25, i a més s’intentarà posar-hi en marxa projectes singulars que els facin més atractius. Són tres dels centres de Girona amb percentatges alts d’immigració i on habitualment hi ha places lliures, i l’Ajuntament i Educació pretenen capgirar la situació i que pares autòctons optin també per escolaritzar-hi els fills. Així ho van explicar ahir -25 de març- l’alcaldessa, Anna Pagans, i la regidora d’Educació, Núria Terés, que van presentar el procés de preinscripció a l’Oficina municipal d’escolarització. Segons van explicar, el nombre de places és molt similar al curs vinent, amb uns 1.150 nens que s’incorporen a P3, i 489 que acaben sisè i passen a secundària als centres públics.

Precisament a secundària es preveu descongestionar dos grups, que són els que obriran al nou IES de Vilablareix, on aniran els alumnes de Fornells, Quart, Aiguaviva i Vilablareix, que fins ara anaven a Girona. Pagans va anunciar també la unificació, al maig, dels criteris de matrícula a les escoles bressol municipals i les de la Generalitat. L’alcaldessa va afirmar que fa temps que es treballa per fer més centres i que el curs vinent haurà de començar les obres de la nova escola de Domeny, desencallar-se el nou Pericot i obtenir, a mitjà termini, terrenys per construir un nou IES al sud de la ciutat. [David Brugué · El Punt]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)