/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 23 juny de 2018 | 3a Època | Edició núm. 13.656 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico El Premi Poincaré de treballs de recerca en matemàtiques torna a tenir participació de l'INS Santa Eugènia: els eugenials Valerie Katimi, finalista, i David Arribas, 3r premi L'11 de maig -de 2018- es va llegir el veredicte del 15è Premi Poincaré, organitzat per la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Aquest premi va nèixer el curs 2003-2004 impulsat per iniciativa del Dr. Sebastià Xambó qui, essent aleshores degà de la FME, apro fitant que es commemorava…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

FOTO: ARXIU WEBFOTO: ARXIU WEB
: : Opinió > Més que galeries :: Manel Mesquita | 16·04·2017

Webs de xocolata

Manel Mesquita | Setmana Santa

Tot va començar amb el joc d’ous pintats del zoroastrisme per celebrar el seu Any Nou (que coincideix amb les dates de les nostres vacances de Setmana Santa) i que els cristians van incorporar (importar) per celebrar la Pasqua i la resurrecció de Crist. La xocolata va venir després. Abans eren, senzillament i únicament, durs. La religió que Zaratustra (de l’avèstic Zaraθuštra) o Zoroastre (llatinització del grec antic Ζωροάστρης) va fundar, a l’antiga Pèrsia, l’any 1000 aC, va influir en totes les religions monoteistes posteriors i vigents (judaisme, cristianisme i islam): l’ou és, per tant, més antic que la fiscalia espanyola.

Ara que s’anuncia que un bon veí vol portar a aital administració de justícia (hereva de l’herència dels quaranta anys) la denúncia que la seva veu ha aparegut publicada en un web de cobertura global (és l’internet, estúpids!) no puc estar-me de recordar que la qüestió plantejada és més vella que la més vella de les professions que es fan i es desfan: el periodisme, des del punt zero.

No puc estar-me, igualment, de subratllar que totes les vegades que en seminaris de tota mena es debat sobre temes vinculats al coneixement i la pedagogia, l’ús de les tecnologies 2.0, l’internet de les coses i de tot el que comença per web… serveixen de ben poca cosa quan una persona no sap amb qui o amb què se l’està jugant.

Fa setze anys un alumne de l’IES Alexandre Deulofeu de Figueres va ser expulsat d’allà on estudiava per haver facilitat a tothom (i no únicament als seus companys/es del centre educatiu) una plataforma electrònica web per tal que tot déu pogués utilitzar-la, professors inclosos. L’alumne era alhora el tècnic, el dissenyador, el webmaster i l’estudiant de 1r de batxillerat que als seus quinze anys s’ho va treballar (tot un emprenedor) per tal de situar-se en el temps que li tocava i que -ara- ja ens ha tocat viure (sense escapatòria possible) i li van tocar els webs, ho recordeu?: varen tancar el web a instàncies de la direcció escolar. No va ser just. Ningú no va defensar la llibertat d’expressió.

No va ser ser just no reconèixer de debò i activament (no com als seminaris amb gran ponències de vells gurus) els valors pedagògics o no que posava/posa a l’abast de tothom (estudiants, educadors, mares i pares, polítics i ciutadans en general i d’arreu) la utilització de la xarxa i prevenir així situacions com la que el bon veí vol denunciar emparant-se en el dret a la privacitat. No hem aprés res! La tristrealitat és que alguns pensen que també són de xocolata els webs i que els jutges són els seus padrins, encara que llunyans.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)