/Eugenials
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 24 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.391 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

IL·LUSTRACIÓ: JAUME LLORENSIL·LUSTRACIÓ: JAUME LLORENS
: : Eugenials > Veïnes eugenials | 29·05·2006

Violència domèstica: prou morts/es i ferits/des

Roser Blanco / Marta Solà |

No passa un dia que al nostre voltant no escoltem a través dels mitjans de comunicació que hi ha hagut un cas més de violència en l’àmbit domèstic.

Què ens passa?

On hem deixat les persones la sensatesa? Com a representants socials d’una entitat defensora dels drets humans, i en particular de les dones, no podem estar callades. Cal que entre tots participem en la influència positiva que pot donar l’educació i els valors que transmetem al nostre voltant; no n’hi ha prou a fer que el nostre fill/a s’eduqui a l’escola, no n’hi ha prou que li fem un petó de bona nit, no n’hi ha prou que pensem que els educadors/es faran la feina d’educar i fer créixer.

A partir de la infància és quan la persona desenvolupa la seva personalitat i ferma el seu caràcter. En el dia a dia s’ha d’estar al costat de les persones, transmetre valors positius, utilitzar un llenguatge no sexista, conèixer les persones, parlar de sentiments, aprendre a resoldre els conflictes amb la paraula… Totes aquestes coses són necessàries de transmetre a les persones que tenim al costat, siguin infants o adults. Cal la prevenció. Davant els casos de violència domèstica, no podem estar callats/des, la violència sol ser progressiva. La persona que estigui en un cercle on la violència s’exerceixi ha de demanar ajuda i deixar-se ajudar.

Cal comprendre que exercir la violència vers una altra persona, matar o deixar seqüeles per a la resta de la vida, no és la solució als problemes o entrebancs que genera la vida. Les administracions han de crear les lleis més adients per tractar aquest tema, han de posar a l’abast de les víctimes els recursos necessaris perquè deixin de ser-ho, però tots i, en especial, els nostres polítics, esportistes… i tot aquell que és mirall per al conjunt de la societat han de donar exemple amb el seu vocabulari i les seves actituds que la violència no és la manera, no és la solució de les diferències, que la violència de pensament, fet o paraula és rebutjada com a eina de relació entre humans, homes o dones.

Tant de bo puguem deixar un bon exemple als nostres fills, que és la forma més senzilla i propera d’educar, més enllà dels discursos i les grans manifestacions a què estem acostumats.

Roser Blanco i Marta Solà són membres de l’associació Ateneu Obert de la Dona de Banyoles

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)