/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 24 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.391 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Al centre de la foto Núria Terés i Sebas Parra, veïns de Santa Eugènia de Ter, amb el mestre nicaragüenc Orlando Pineda, en una imatge d'arxiu FOTO: EL DIMONIAl centre de la foto Núria Terés i Sebas Parra, veïns de Santa Eugènia de Ter, amb el mestre nicaragüenc Orlando Pineda, en una imatge d'arxiu FOTO: EL DIMONI
: : Paulo Freire > Notícies | 01·10·2014

Verkami-2 per a «El sueño que fue. Un relato sobre la alfabetización en Nicaragua»

Sebas Parra | La Marfà

Anem cap al segon objectiu! Cap als 7.205€. Hem aconseguit l’objectiu inicial! Seguim! Comptem amb tots i totes. Ara, continuem fins a poder fer arribar 500 llibres de franc a nicaragua! Junts/juntes, sí es pot!

Tal com dèiem en presentar la campanya, “si superem l’objectiu inicial farem arribar llibres de franc a Nicaragua”, dons aquí estem: anem a aprofitar els dies que falten de campanya per aconseguir incorporar més mecenes, organitzacions, amics i amigues al projecte: no deixeu de fer aportacions econòmiques i de difondre aquesta proposta en celebració del 35 aniversari de la CNA i així fer arribar 500 llibres de franc a Nicaragua. Això vol dir arribar als 7.205€.

Gràcies companys i companyes, futurs mecenes i a tothom que ja ho heu fet.

El projecte

Uns mesos després del triomf de la Revolució Popular Sandinista, el 23 d’agost de 1980, Nicaragua va enamorar al món amb l’inici d’una gesta pedagògica irrepetible: la Creuada Nacional d’Alfabetització (CNA).

La mobilització i la participació massiva d’un poble arrasat per l’imperialisme, la dictadura i la guerra va permetre ensenyar a llegir i escriure a més de 400.00 persones en cinc mesos. 115.000 joves van liderar aquesta gran victòria premiada per la UNESCO.

Des de llavors, el poble nicaragüenc ha mantingut una exemplar batalla, intensa i continuada, contra l’analfabetisme i, avui, Nicaragua és un Territori Lliure d’Analfabetisme.

L’Associació d’Educació Popular Carlos Fonseca Amador (AEPCFA, de de Ter), dirigida per Orlando Pineda, guerriller de l’alfabetització, ha estat l’organisme de referència al llarg d’aquestes dècades. L’any vinent, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, tanca a l’Illa de Rama Cay (Bluefields / RAAS), una etapa d’alfabetització de les comunitats indígenes de la costa carib, amb motiu de la celebració del 35è aniversari de la CNA.

Què volem fer

«Donar-ho tot sense esperar res a canvi és el secret de la veritable felicitat de les persones...» (d'Orlando Pineda, a la imatge) FOTO: EL DIMONI

«Donar-ho tot sense esperar res a canvi és el secret de la veritable felicitat de les persones…» (d’Orlando Pineda, a la imatge) FOTO: EL DIMONI

Coincidint amb tot plegat preparem l’edició d’un primer llibre, El sueño que fue. Un relato sobre la alfabetización en Nicaragua, que presentaran els autors Orlando Pineda i Sebas Parra -veí de la de Ter- el proper mes de novembre, iniciant una campanya de sensibilització sobre el valor, la necessitat, la justícia i la urgència de l’eradicació dels analfabetismes i anunciant l’organització d’una brigada per a viatjar a Nicaragua l’agost del 2015 i participar en la celebració.

Portarem la campanya de presentacions a diferents indrets de Catalunya, País Valencià, Madrid, Andalusia, Bilbao i Roma, on es celebrarà una trobada de col·lectius europeus solidaris amb la RPS. Serà una bona ocasió per compartir vivències i records amb brigadistes i persones solidàries amb la Nicaragua Nicaragüita i amb totes aquelles interessades en l’Alfabetització i l’Educació Popular.

A què destinarem els diners de les aportacions

Una part anirà destinada a cobrir el 75% de les despeses de maquetació, correcció i edició del llibre. I la resta als costos de les samarretes i ampolles de rom i els enviaments de les recompenses. I si superem l’objectiu inicial farem arribar llibres de franc a Nicaragua i pagarem una petita part (entre un 20 i un 25%) dels desplaçaments de la campanya de presentacions i sensibilització.

Calendari previst

Octubre: maquetació i revisió de galerades i edició del llibre.
Novembre: edició del llibre i presentació a Catalunya entre el 14 de novembre i el 5 de desembre: campanya de presentacions a Catalunya, País Valencià, Madrid, Bilbao, Andalusia i Roma.
Desembre: A partir del 9 de desembre farem arribar les recompenses a qui no les hagi pogut recollir en mà en alguna de les presentacions.

La teva col·laboració

Ens dirigim a tu i demanem el teu suport per tal de poder portar a terme aquest projecte que vol celebrar una gran victòria popular contra la infàmia que representa l’analfabetisme i ser un estímul per a tot el poble nicaragüenc i per a tots aquells pobles que lluiten per fer efectiu el dret a l’educació.

+ infoaepcfagirona.blogspot.com

Si necessites qualsevol tipus d’informació relacionada amb el projecte pots comunicar-te amb nosaltres: sebasparra@solidaries.org

Verkami per a El sueño que fue. Un relato sobre la alfabetización en Nicaragua

verkami.com/locale/ca/projects/9173-el-sueno-que-fue-un-relato-sobre-la-alfabetizacion-en-nicaragua-pineda-y-parra

1
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Una resposta a “Verkami-2 per a «El sueño que fue. Un relato sobre la alfabetización en Nicaragua»”

  1. […] Parra, Sevas.Verkami-2 per a “El sueño que fue. Un relato sobre la alfabetización en Nicaragua”. El dimoni, 1 d’octubre de 2014. (Article) […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)