/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 06 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.345 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Aquestes són la música i la lletra que ens agradenAquestes són la música i la lletra que ens agraden
: : Opinió > Més que galeries :: Manel Mesquita | 10·10·2014

Verkami eugenienc

Manel Mesquita | A la riba del Güell

Tremolo. El Consell de Ministres del govern espanyol va aprovar aquest passat divendres el projecte de llei de foment del finançament empresarial que, entre altres mesures, inclou la regulació “d’instruments no bancaris” com ara l’anomenat crowdfunding, en anglès. En castellà, financiación en masa omicromecenazgo. En francès, financement collectiffinancement par la foule o financement participatif. En català, finançament col·lectiu, finançament compartit, mecenatge col·lectiu, mecenatge compartit o micromecenatge. El nostre Termcat.cat ho defineix a la perfecció (no podia ser d’una altra manera): “Sistema de finançament d’una iniciativa empresarial o d’un projecte de creació basat en petites aportacions d’un ampli col·lectiu de persones, generalment per mitjà d’un lloc web, les quals reben alguna mena de compensació relacionada amb el projecte que es finança.” Ja situats en matèria, el que pretén De Guindos és que l’inversor acreditat no tingui cap límit pel crowdfundingi el minorista pugui invertir fins a 3.000 € per projecte.

Que per què tremolo?

Perquè no me’n refio. Quan una cosa funciona, és massiva, col·lectiva, participativa, compartida i l’Estat hi fica cullerada, la finalitat d’aquest no és altra que la de xuclar calés, desmuntar iniciatives, posar pals a la roda, implementar burocràcies (per alguna cosa l’actual govern el configuren alts funcionaris de carrera; aviat en recerca de feina, esperut)… Dos exemples recents i actuals poden donar la raó als que pensem que, si funciona la cosa, millor no regular-la.

El primer és el nou disc Mundo inmundo, d’Elisma, una banda de rock de del Pla, que el prepresenta el 17 d’octubre a Jem Casey’s Cerveseria de Figueres i que en fa la presentació oficial el 18 d’aquest mes a de de Ter: l’enregistrament ha estat possible gràcies a un munt de mecenes a Verkami que apostem pels nostres veïns més marxosos.

L’altre exemple encara està a la web de Verkami.com per finançar-lo solidàriament: l’edició del llibre El sueño que fue. Un relato sobre la alfabetización en Nicaragua, de l’eugenial Sebas Parra i el nicaragüenc Orlando Pineda, en celebració del 35è aniversari de la Creuada Nacional d’Alfabetització de Nicaragua. En ambdós casos de Verkami eugenienc més de dues-centes persones físiques i jurídiques participen del suport sense esperar res més a canvi que un CD o un llibre, respectivament. Aquestes són la música i la lletra que ens agraden. Les úniques!

1
Tinc més informació
Comentaris

Una resposta a “Verkami eugenienc”

 1. José Iván Maldonado P. , investigador, Alfabetización Participativa para Nuestra América (Suiza) ha dit:

  En la parte superior encontrarán el NOMBRE y ACTIVIDAD SOLIDARIA QUE DEBE FIGURAR EN LA PÁGINA DE RECONOCIMIENTOS DEL LIBRO: “El sueño que fue. Un relato sobre la alfabetización en Nicaragua..

  Muchas gracias a Orlando Pineda y Sebastían Parra por estar con Nuestra América.

  JOSÉ IVÁN MALDONADO P.
  MAS SHE – Spanisch – Universität Zürich
  Bernerweg 8, 6003 Luzern
  Suiza / Suíça / Suisse / Switzerland / Schweiz

  Tel. 0041 41 250 81 66
  Mobil: 0041 76 453 16 16

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)