/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 27 gener de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.335 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Actualitat > 2009 :: Retalls de premsa | 25·11·2009

Veïns de Santa Eugènia denuncien l’acumulació de deixalles a les voreres, en el límit amb Salt

DdG |

DIARI DE GIRONA > Els veïns dels carrers han denunciat l’abandonament i deixadesa en el servei de recollida d’escombraries, que provoca imatges grotesques de brutícia acumulada a les voreres. Els residents de la zona de la travessera de, en el límit fronterer amb la vila de Salt i la ciutat de Girona, reclamen més atenció per les conseqüències higièniques que provoca la mala gestió. En les imatges que han pogut obtenir, els mateixos habitants del sector es poden veure escombraries escampades sobre la vorera i tanques d’obra sobre les bosses, a les 8 del matí d’un dilluns.

Els afectats denuncien que en el tram entre el carrer Massana, carrer Lope de Vega i carrer hi ha hagut darrerament molts problemes. Josep Maria Coromines, un veí del carrer, denuncia que «de veritat és una vergonya i una pena veure dia a dia aquesta deixadesa i brutícia a la vorera, a part de les conseqüències cíviques i sanitàries». Segons relata «sovint, gairebé sempre, no pots passar amb el cotxet de criatura per la vorera, igualment la gent gran i quitxalla que va diàriament cap a les escoles properes d’aquesta zona, tant del Veïnat de Salt -Can Masó i Guarderia Municipal-, com les de -Montfalgars i Dalmau Carles-.

Els veïns han de deixar-la i travessar o caminar pel carrer, amb el perill que comporta pel constant trànsit en aquest tram. A més, si hi afegim les molèsties que pateix la gent de l’entorn, per les obres que s’hi fan, que fan tallar alhora els carrers Lope de Vega i Massana, el resultat és un malestar general que va en augment.

Amenaça a la convivència

Segons Coromines, «darrerament, aquests últims anys, alguns ciutadans que han viscut amb tranquil·litat i a gust la major part de la seva vida en aquesta zona n’han marxat, o bé ho desitgen fer, buscant un viure i conviure, fins i tot diria, amb més dignitat, com la resta de tots els ciutadans de Girona i de Salt, sigui allà on sigui la seva vivenda familiar».

Coromines també admet que hi ha una part de responsabilitat que és dels mateixos residents del sector. Per això, els afectats afirmen que «una altra cosa que caldria aclarir als ciutadans d’aquesta zona és, com cada 13 de mes no festiu, al matí es neteja només mig carrer de la travessera o travessia de, la part que correspon a Salt, els números parells». Això suposa, segons explica el veí que «a l’altra part, la gironina, no obliguen a retirar els vehicles i, evidentment no la netegen, quedi com quedi». [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)