/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 09 febrer de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.348 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Les Nacions Unides ha alertat sobre l'Les Nacions Unides ha alertat sobre l'"especulació urbanística desenfrenada" del mercat de l'habitatge a Espanya, i ha dit que considera que el Govern espanyol ha de modificar el sistema de deduccions fiscals a la compra d'immobles perquè, segons la seva opinió, "està subvencionant els promotors amb diners públics". El Relator Especial de les Nacions Unides sobre un Habitatge Adequat, Miloon Kothari [foto], s'ha mostrat molt crític en una roda de premsa amb el mercat d'habitatge espanyol i fet saber la seva preocupació sobre l'accés de la població immigrada a un habitatge digne. L'enviat de l'ONU, que ha presentat les conclusions de la seva visita a Espanya, a partir de les quals elaborarà un informe que serà remès al Consell de Drets Humans de l'ONU, ha apostat per fomentar el lloguer i ha exalçat algunes iniciatives del Govern espanyol per frenar l'especulació, concretament, la nova llei del sòl TEXT: VILAWEB FOTO: barcelona2004.org
: : Cultura > Ketdiuen!? :: Isidre Pallàs | 11·12·2006

Una casa okupada: 0,85 queixes veïnals

Isidre Pallàs |

A la portada de La Vanguardia d’aquest 8 de desembre: Los okupas controlan 300 casas en el área de BCN. Ho analitzen com una mala noticia. Es parla, als titulars, de lista negra de inmuebles que acumulan quejas, de zonas tomadas, de club de indeseados.

A l’article es destaquen les molèsties que aquestes cases provoquen al veïnat. Es fa una llista, casa per casa, de les queixes dels veïns al 2006, suposo que deuen ser trucades de particulars a la guàrdia urbana. La 1a de la llista és la casa La Muerte, que acumula 35 queixes; la 2a era Kasi Kasa, ara ja derruïda i on hi ha un solar segurament per edificar, amb 18 queixes; el 3r i 4t lloc -respectivament, però empatats- hi ha La Sala Bahia i el Casal Popular del Guinardó, amb 17. Ja lluny d’aquestes queden la resta de cases fins arribar a la 20a, Can Farigola, empatada amb 1 queixa amb la número 18, Vila Vila Kula, i la 19, Kan Fakin Faker.

És de tots coneguda la serietat de La Vanguardia quan elabora les seves informacions. Jo, com a lector habitual d’aquest i altres diaris, ho certifico. Per tant, farem servir aquesta informació.

El total de queixes veïnals en la llista elaborada per La Vanguardia és de 170, per a les 20 cases que en tenen. Això fa que dividint el nombre de queixes pel nombre de cases ens surti una mitjana de 8,5 queixes per casa de la llista. Moltes d’aquestes són locals socials on -com també diu el diari- s’hi fan tallers (de cuina, de reparació de bicicletes, de malabars i, fins i tot, de soldadura), teatre, actuacions musicals, xerrades, projeccions de pel·lícules i sopars vegetarians. Són locals públics on la gent pot entrar lliurement.

Si els periodistes que han escrit l’article comparessin aquesta mitjana amb la que sortiria de les queixes a locals públics, d’oci i serveis en el conjunt de la ciutat de Barcelona, segurament es trobarien amb un tant per cent més o menys igual de queixes per local.

Anant més enllà, si dividim el número de queixes (170) entre les cases ocupades que La Vanguardia estima a BCN (200), ens surt una mitjana de 0,85 queixes per edifici ocupat. I si tenim en compte que 4 cases acumulen 87 queixes, ens quedaria per a la resta (196) un average de queixa de 0,42. No es pot dir que sigui un nombre elevat.

Els números canten

El titulars són alarmistes i no es corresponen a la realitat social que hi ha darrera el fenomen de l’ocupació. L’especulació immobiliària i el dret a la propietat privada topen de front amb el dret universal a l’habitatge reconegut a la Constitució -gairebé a la trentena d’edat- i que mai cap govern s’ha ocupat de que es fes efectiu.

La societat de consum ens obliga a comprar i treballar per guanyar diners, per seguir comprant coses que no necessitem i que tampoc ens fan més feliços. Qui vol sortir d’aquesta roda ho té difícil. Els okupes ho intenten.

Els que busquen una via alternativa al sistema per viure un tipus de vida més d’acord amb les seves idees i principis sempre es trobaran de front amb els prosistema, que escriuen les seves opinions als diaris darrera dels anuncis d’oferta immobiliària.

Sort que la culpa de tot es del conseller Saura!

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)