/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 24 maig de 2017 | 3a Època | Pla de Ter (Gironès)
Print Friendly

Els mil i pico

: : Els mil i pico Projecte Arrelarreu: alumnes de l'Aula d'acollida de l'Institut Santa Eugènia expliquen un conte als més petits (vídeo) Un grup de nois i noies de l'Aula d'acollida de l'INS Santa Eugènia van explicar un conte als infants a la Biblioteca Carles Rahola de Girona. El conte es titulava La llebre i la tortuga. Tota una experiència! Aquí teniu el vídeo (10')

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

S'ha proposat un col·legi amb el nom d'Antònia Adroher FOTO: SALVADOR CARGOL [DdeG]S'ha proposat un col·legi amb el nom d'Antònia Adroher FOTO: SALVADOR CARGOL [DdeG]
: : Paulo Freire > Antònia Adroher i Pascual (1913-2007) | 09·04·2006

Una bandera republicana al saló de plens

Jesús Badenes |

DIARI DE GIRONA > L’Ajuntament de Girona va aprovar fa unes setmanes que es faria un homenatge a la bandera republicana com a símbol constitucional i democràtic de l’época. La bandera s’exposarà el 14 d’abril al saló de plens de l’Ajuntament i estarà flanquejada per altres estandards: la de Girona, la de Catalunya, la d’Espanya i la de la Unió Europea. Serà el primer cop, que l’ensenya republicana lluirà a l’Ajuntament de Girona des de la Guerra Civil.

El govern municipal, format per PSC, ERC i ICV, defensa que els homenatges es fan «a favor dels que van impulsar i defensar la República i no contra ningú». La moció, acordada finalment per les tres forces municipals d’esquerres també va servir per condemnar l’aixecament del general Franco.

En el mateix saló de plens es vol recordar els regidors i regidores republicans de Girona. Molts van haver d’exiliar-se per la Guerra Civil i no van poder tornar fins molts anys després. D’altres van morir lluny de la seva terra. D’aquells representants democràtics dels ciutadans, molts van morir afusellats a les tàpies del cementiri per ordre de militars involucionistes.

Des del retorn de la democràcia són molts els reconeixements que s’han fet a persones concretes que van desenvolupar la seva tasca durant aquells anys. Miquel Santaló, Joaquim Camps i Arboix, Carles Rahola o Antònia Adroher són alguns dels noms que ja es poden trobar en l’índex de carrers de la ciutat i en alguns equipaments municipals. L’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, s’ha compromès a posar el nom de la primera regidora d’Educació, Antònia Adroher, a un dels nous centres escolars que es projecten en l’actualitat.

L’Arxiu Municipal també ha organitzat, a partir del 20 d’abril, un cicle de conferències sobre aquest període. L’objectiu de les xerrades és presentar de manera rigorosa però educativa els fets més rellevants succeïts durant la Segona República i la Guerra Civil a Girona. [El Punt]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

two × one =

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)