/Eugenials
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 30 juny de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.124 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Autoretrat amb tinta negra, d'ENRIC MARQUÈSAutoretrat amb tinta negra, d'ENRIC MARQUÈS
: : Eugenials > Enric Marquès (1931-1994) | 16·03·2005

Un llibre i una exposició recullen la trajectòria
periodística d’Enric Marquès i Ribalta

DdeG |

DIARI DE GIRONA > Un llibre i una exposició al Museu d’Història de la Ciutat recullen la trajectòria periodística d’Enric Marquès. El llibre i l’exposició ofereixen una mirada retrospectiva a la trajectòria vital d’Enric Marquès.

L’exposició coincideix amb la presentació del llibre escrit per Pau Lanao, Carme Vinyoles i Miquel Torns amb el mateix títol Enric Marquès, periodista. El llibre i l’exposició, comissariada pels mateixos autors, formen part d’un mateix projecte d’homenatge a Enric Marquès de recuperació de la seva obra periodística a cavall de dues ciutats, París i Girona, que el van marcar profundament.

Una de les autores del llibre, Carme Vinyoles, ha destacat que la principal aportació del projecte és «vincular molt directament la seva obra amb el retrat sociològic de l’època que va viure i de la ciutat que ell es va estimar i que se’n va distanciar perquè hi mantenia una relació d’amor crític».

En aquest sentit, el llibre pretén convertir-se, segons els seus autors, en una crònica de la història recent de la ciutat a partir dels articles que ell va escriure i de les veus de persones que el van conèixer com Narcís-Jordi Aragó, Manel Mesquita, Narcís Comadira o Joaquim Nadal.

El llibre recupera 140 articles i 120 il·lustracions que Marquès va publicar en diversos mitjans de comunicació entre els anys 1967 i 1994. Pels autors del llibre, el treball del periodista i artista gironí constitueixen «una visió molt particular, sovint crítica i punyent, però de vegades també d’una gran bellesa descriptiva, sobre pràcticament tot el segle XX».

Retornat definitivament a Girona l’any 1975 després de la llarga estada a París, Enric Marquès es va convertir en un dels principals artífexs de l’Assembla Democràtica d’Artistes (ADAG), la plataforma gironina que va convertir l’art en motor d’agitació social contra el règim. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)