/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 27 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.394 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Cultura > Música i dansa | 23·12·2010

Un concert prometedor: audició de Nadal dels alumnes de l’Escola Santa Eugènia en el marc del «Projecte Montsalvatge», a Sant Narcís

AMPA CEIP Santa Eugènia |

El passat 22 de desembre, a l’Escola de va protagonitzar el Concert de Nadal, dins del Projecte Montsalvatge* que es desenvolupa a la nostra escola.

Moltes escoles fan concert de Nadal, però aquest va ser especial per nosaltres. Especial perquè el vam fer al Teatre del Centre cívic de, i especial perquè per primera vegada veiem tots els nostres fills i filles amb els seus instruments fent un veritable concert.

La grada es va omplir de gom a gom de pares i mares frissosos i col·laboradors amb l’acte que es realitzava. Els nens i nenes van estar excel·lents i exultants. Primer els més petits de cicle infantil i inicial cantant nadales com a coral. I després els més grans de cicle mitjà i superior cantant i tocant amb l’orquestra de violins, violoncels, guitarres, percussió i orff. Per acabar vam cantar la darrera cançó tots junts els alumnes de primària, els mestres i els pares i mares.

Al final tothom emocionat, els nens i nenes, les mestres, les representants de l’Ajuntament i del Departament d’Educació que van venir a escoltar, i els pares i mares. Emocionats perquè havia anat molt bé: les actuacions, l’organització, el desenvolupament del concert i sobretot la il·lusió que hi van posar els alumnes en fer totes les peces. Però emocionats també perquè vam veure i viure les possibilitats del Projecte Montsalvatge de l’escola. Les mestres comenten que des de que s’ha anat consolidat el projecte, es respira un altre aire a l’escola, hi ha més tranquil·litat i més ganes per aprendre. En definitiva un projecte de present i de futur, un projecte prometedor!!

Agraïm l’esforç de tothom que fa possible el Projecte Montsalvatge; el claustre de mestres de l’escola, l’Ajuntament de Girona, i els professors de música del Projecte: Daniel Regincós, Vladimir Kunca, Miquel García, Francesc Sotillos, Cati Riera, Meritxell Maset i el coordinador David Coll.

I a tots els músics que hi van participar. Guitarra: Bilal Abdellati, Antonella Figueredo, Joneyma Cuenca, Nataly Galindo, Nilci Turcios, Khalid Bibi, Sise Drammeh i Nabia Alvarado. Percussió: Lorena Vela, Harkaran Singh, Calypso Nijiyou, Ismail Atriki, Aitor Albiol, Charmaine Laungayan, Abrahim Caña i Ivanova Llamas. Orff: Òscar Rodríguez, Melany Méndez, Elisabeth Hidalgo, Javier Jacome, Manuel Fernández, Nouhaila El Hayani i Ranjot Singh. Violí: Laura Montoya, Mohamed Konthe, Salma El Madani, Ana Chen i Xiaoying Chen. Violoncel: Naomí Dragan, Chaymae Belhajiyen, David Aguilar, Damanpreet Singh, Eva Fernández, Ezequiel Moncada i Dilan Castro.

Albert Quintana i Oliver, en nom de l’AMPA Escola

*Projecte Montsalvatge -un programa impulsat per l’Ajuntament de Girona conjuntament amb el Departament d’Educació- per promoure l’èxit educatiu de l’alumnat. El projecte promou que l’alumnat de l’Escola toqui un instrument musical amb la possibilitat de formar part d’una orquestra i participar en una coral, fomentant així les habilitats bàsiques d’aprenentatge. Els alumnes fan una sessió setmanal de cant coral i una sessió d’aprenentatge d’instrument: violí, violencel, guitarra, bateria-percussió i orff. El projecte es va iniciar el curs 2008-09 i gradualment es va implantant per arribar a completar-se el curs 2012-13 amb la participació dels alumnes de 2n a 6è. Els alumnes d’educació infantil i de 1r de primària fan sensibilització musical per arribar amb una bona preparació musical a l’inici del projecte.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)