/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 03 juny de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.462 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Opinió > Blau marí :: Pepa Bouis (1953-2011) | 30·05·2008

TIÀ SALELLAS IN MEMORIAM
Sant Francesc i santa Clara

Pepa Bouis |

M’has tingut resant parenostres com una beneita i no ha servit de res. Va ser l’últim dia que vam parlar, que m’ho vas demanar. Sincerament, m’hauria estimat molt més que em demanessis companyia, o llibres, o música, o que et fes la compra, o que cuinés per a tu… Però tot això ho tenies resolt, em vas dir. Resa un parenostre. Et vaig respondre que no estava segura de recordar-me’n i que, de totes maneres, hauria de ser en castellà. No hi va haver forma que em deslliuressis d’aquesta responsabilitat. I ja em tens a mi, resant parenostres cada dia des d’aleshores. El vaig recordar de seguida, deu ser com la bici o com el sexe, això, que no s’oblida mai encara que no practiquis.

La teva mort em produeix un desconcert i un dolor tan grans que voldria cridar però no em surt la veu, amb prou feines les llàgrimes. No hi ha dret, busco culpables, sento un pes enmig de les costelles i recordo, bàsicament recordo…

Tu eres sant Francesc, ho recordes?, i jo santa Clara. Ens va batejar així un bon amic comú, que es va atorgar a ell mateix el paper de l’ull diví -no podia ser d’una altra manera- que tot ho veia i ens vigilava. Es veu que sant Francesc i santa Clara coquetejaven, però el seu festeig era cast, platònic i vistuosíssim. Massa cast, massa platònic i massa virtuós per a nosaltres. No ens acabava de convèncer la història.

Donaria el que fos en aquests moments per ser en aquella època amb tu. Han passat tantes coses des d’aleshores. Quan vaig estar malalta les teves cartes -escrites a mà com han de ser les cartes- m’arribaven sovint al meu retir. Et responia impressionada per les teves paraules. Em donaven un benestar interior i exterior que, d’altra banda, m’era molt difícil de trobar. Et sabia a la vora. Parlàvem sovint per telèfon, recordes? Al capvespre, mentre jo feia llargs passeigs a la vora del mar del Masnou i tu feies una mica d’aturada en la teva feina per dedicar-me el teu temps.

No sé si has viscut intensament. A mi, sempre m’ho ha semblat, però un dels últims dies que vam parlar, quan ja estaves a casa teva convalescent de l’hepatitis que t’havien diagnosticat, em vas confessar que et venia bé aquell descans. Havies descobert col·leccions senceres de discos sense estrenar, que ara disfrutaves, i llibres, molts llibres…

No he pogut acomiadar-me de tu i em temo que això em pesarà molt i durant molt de temps. Reso l’últim parenostre. Va per tu.

Pepa Bouis
és periodista, subdirectora de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) i col·laboradora d’eldimoni.com
[Text facilitat per l’autora a eldimoni.com]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)