/Els mil i pico
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 24 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.391 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Institut Santa Eugènia FOTO: ARXIU ELS MIL i PICOInstitut Santa Eugènia FOTO: ARXIU ELS MIL i PICO
: : Els mil i pico > Actualitat INS | 07·05·2018

El primer dels Tallers d’Innovació Emprenedora s’ha dut a terme a l’IES Santa Eugènia; ‘Girona Emprèn’ apropa la innovació emprenedora amb tallers de creació a l’alumnat de cicles formatius

Els Mil i Pico | IES Santa Eugènia

El passat 25 d’abril es va dur a terme el primer Taller d’Innovació Emprenedora adreçat a l’alumnat de cicles formatius de Girona que té previst realitzar Girona Emprèn a llarg de l’any en curs a diversos centres eductius de la ciutat. El primer d’aquests Tallers s’ha realitzat a l’IES.

Una vintena d’alumnes dels cicles formatius d’Obres d’interior, decoració i rehabilitació i Climatització van participar a l’activitat, que tenia per objectiu identificar reptes i generar solucions innovadores.

Els alumnes eugeniencs i eugenienques, dividits en quatre equips, van treballar els dos reptes proposats per l’equip docent: com augmentar la presència femenina als cicles formatius tècnics i com garantir el dret universal a l’habitatge. El taller va estar conduït per Jordi Puigdellívol -de sherpa.cat– i per docents del centre, els quals van exercir com a dinamitzadors, donant suport a l’alumnat en les diferents fases del procés.

Després d’una fase de reflexió i generació d’idees, els alumnes van escollir la millor per desenvolupar-la. La dinàmica va acabar amb la presentació per part dels quatre equips de la idea innovadora per superar el repte plantejat i la votació del millor projecte per part dels docents.

La dinàmica va ser molt ben valorada tant per l’alumnat com pel professorat. Entre els aspectes que es destaquen com a més positius hi ha el treball en equip, el fet que la dinàmica els ha permès debatre, imaginar i crear i que els ha fet “obrir la ment”.

Alguns alumnes també han destacat el tema escollit per treballar que els ha permès pensar en solucions socials com és “oferir cases a la gent que no s’ho pot permetre”. Per part del professorat s’ha valorat molt positivament la dinàmica i la metodologia que ha permès afavorir la motivació i la generació d’idees per part de l’alumnat.

El taller ha estat coordinat pel Servei Girona Emprèn i el Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de l’Ajuntament de Girona i es va dur a terme amb el suport econòmic de la Diputació de Girona.

Al l’inici del curs vinent 2018-2019, es duran a terme dos tallers més a l’IES Montilivi i a l’IES Narcís Xifra i Masmitjà seguint la mateixa metodologia i a partir dels reptes que proposin els equips docents dels respectius centres educatius.

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)