/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimecres, 31 maig de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.459 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Imatge de l'interior de la Fàbrica Marfà FOTO: ARXIUImatge de l'interior de la Fàbrica Marfà FOTO: ARXIU
: : Cultura > Literatura i poesia | 04·05·2013

Taller de glosa i concert vermut, el passat més de maig, a la Biblio Allende de Santa Eugènia

El Dimoni |

El passat dissabte -4 de maig- a partir de les 10 del matí, a la Biblioteca Salvador Allende de de Ter, la companyia De Calaix va realitzar un taller de glosa, o el que és el mateix: cantar tot improvisant lletres. La glosa és una forma de poesia oral popular i fins i tot una eina de comunicació. El grup De Calaix ens apropa a aquesta tècnica d’improvisació oral a partir d’un taller de dues hores. Els participants a més podran posar en pràctica les tècniques apreses al posterior concert-vermut que farà el mateix grup després del taller. Aquesta activitat, organitzada conjuntament per la Biblioteca Salvador Allende i la Fàbrica Marfà, està oberta a tots els públics i té un cost d’inscripció de 5€. Es poden fer inscripcions a través de la web de la Marfà [girona.cat/marfa].

Quan s’acabi el taller, a les 12.30 del migdia, les De Calaix, acompanyades del músic Marcel Marimon, oferiran un repertori de peces de cant improvisat. Un concert per repassar diverses tonades d’improvisació del nostre país i per burxar, riure’ns els uns dels altres, de nosaltres mateixos o dels nostres polítics. Aquesta activitat, que començarà a les 12.30h, és gratuïta i oberta a tots els públics.

La companyia De Calaix

Des de 2001, quan es va crear a l’Empordà, aquest grup ens acosta la música tradicional catalana fent-ne una relectura actual. Així a les cançons de sempre hi incorporen versos crítics referents la nostra actualitat més immediata. Un altre aspecte del seu repertori és el referent a la cançó improvisada, volent-la acostar al públic acabant els seus concerts amb nyacres i garrotins.

Informació sobre la corranda i el garrotí

Corranda: cançó popular breu, sovint improvisada. De tornada alegre sovint composta de quatre versos heptasíl·labs amb la rima creuada, algunes però són de cinc o més versos i també n’hi ha amb vers pentasíl·lab. Rep diverses denominacions: cançonetes, gloses… Garrotí: consta d’una tornada fixa amb una melodia rítmica i les estrofes es van improvisant a mesura que es canta. El contingut sol ser burlesc o irònic amb l’únic objectiu de divertir.

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)