/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 21 març de 2023 | 3a Època | Edició núm. 15.388 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Actualitat > 2014-2011 :: Retalls de premsa > 2010 :: Retalls de premsa | 13·10·2010

S’inicien les obres d’urbanització de la frontissa de Santa Eugènia de Ter (pg. Olot – c. Maçana)

El Dimoni |

Dimecres -13 d’oct.- se signa l’acta de comprovació del replanteig de l’obra, que farà que s’iniciïn amb un termini d’execució de quatre mesos.

La urbanització de la frontissa farà guanyar un gran espai al barri, configurant així un nou passeig, on s’inclourà un carril bici.

Aquesta setmana s’iniciaran les obres d’urbanització de la frontissa de entre el passeig d’Olot i el carrer Maçana. Les obres, finançades amb la llei del Pla de barris, tenen un termini d’execució de quatre mesos i un pressupost d’adjudicació de 433.141 €.

Amb la finalització del projecte d’urbanització de la frontissa de, es guanyarà un gran espai al barri i a la ciutat amb la configuració d’un nou passeig, així com un nou carril bici. A més, la urbanització de l’espai serà un incentiu pels comerços de la zona que veuran com es promou la mobilitat i l’accés al seus serveis.

Segon tram de la frontissa de, en obres. Comencen els treballs entre el passeig d’Olot i el carrer Maçana. El termini d’obres és de 4 mesos i segueixen el primer àmbit on ja s’hi treballa des de fa unes setmanes

EL PUNT [14·10·2010] > La segona fase d’urbanització de la frontissa de es va iniciar oficialment ahir -13 oct.- amb el replanteig de l’obra. Els treballs d’aquesta segons fase afectaran el tram entre el pg. d’Olot i el c. Maçana. El regidor d’urbanisme, Joan Pluma, explica que en aquest àmbit “és el més proper al trànsit i tindrà element per garantir la mobilitat de la zona”. Tot i això, una part del projecte d’aquesta segona fase d’obres preveu uns espais “per al passeig i zones enjardinades per als veïns”.

Aquesta segona fase d’obres té un termini d’execució de quatre mesos i s’ha previst un cost de més de 430.000 €. El projecte ha de modificar totalment l’actual aparença de la zona que s’havia convertit en un gran aparcament improvisat de vehicles, ahir ple de bassals per la pluja d’aquests dies.

Amb l’inici d’aquests treballs ja hi haurà dos dels tres principals trams de la frontissa amb obres, ja que fa unes setmanes es van iniciar els treballs en el tram entre el c. Santa Eugènia i el c. Costabona. En aquesta primera fase, l’actuació ja comença a prendre mínimament forma i es comencen a instal·lar els elements que decoraran l’espai. Pluma recorda que aquest espai “serà el més pacificat amb la voluntat de fomentar que sigui un espai relacional per al barri” i com espai de transició amb a les Hortes de.

Pluma admet que tenir finalment dos dels trams amb obres suposa una satisfacció pel govern “en una zona de la ciutat que més urgència tenia transformar aquest sector”. El responsable municipal d’urbanisme admet que el projecte “ha estat lent de concebre i lent de dibuixar” fins que s’han pogut iniciar finalment els treballs. Aquestes dues primeres fases es financen amb el Pla de barris, mentre que la tercera es finançarà amb pressupost municipal.

El pàrquing, a la tercera

La tercera fase serà la més costosa ja que inclou la construcció d’un aparcament subterrani que finalment realitzarà el consistori. Pluma admet que encara s’estan acabant de fer els números “perquè els preus s’adiguin a les necessitats del barri”, però confia que a principis de l’any que ve puguin també adjudicar-se i iniciar la transformació d’aquest tram que completarà la renovació de la frontissa de. [Dani Vilà · El Punt]

Arrenquen les obres de millora del segon tram de la frontissa de. Els treballs entre el pg. d’Olot i el c. Maçana valen 433.141 €, finançats pel Pla de barris i tindran una durada d’uns quatre mesos

DIARI DE GIRONA [14·10·2010] > Finalment han arrencat les obres d’urbanització de la frontissa de en el tram comprès entre el pg. d’Olot i c. Maçana. Els treballs, finançats amb la llei del Pla de barris, tenen un termini d’execució de quatre mesos i un pressupost d’adjudicació de 433.141 €. Les tasques permetran també la construcció d’un carril bici.

Després dels treballs més propers a les hortes entre el c. Santa Eugènia i el c. Costabona), també inclosos al Pla de barris, ara toca el tram a tocar del pg. d’Olot. La principal diferència entre el dos sectors és el vial, que en el tram més proper a les hortes és de només un carril, mentre que la carretera que el connectarà amb la rotonda del pg. d’Olot, ja tindrà dos carrils. L’Ajuntament i l’empresa que ha d’executar els treballs van signar ahir -13 oct.- l’acte de replanteig de l’obra, una acció que és sinònim sempre del tret de sortida de les tasques.

Per acabar la urbanització de tota la frontissa encara quedaran dos trams. El més problemàtic és el que va des del c. Maçana fins al c. Santa Eugènia. Aquí és on hi ha prevista l’opció de fer-hi un aparcament soterrat, tot i que encara s’està estudiant la seva viabilitat i quins preus s’haurien d’aplicar per poder-lo finançar. L’altre sector pendent de millora és el que engloba des del pg. d’Olot fins al c. de Montfalgars. Cap d’aquestes està finançada pel Pla de barris.

L’Ajuntament de Girona espera que amb la urbanització de la frontissa serveixi com a incentiu pels comerços de la zona que veuran com es promou la mobilitat i l’accés al seus serveis. Els treballs eliminarà l’esplanada de terra on des de fa anys i aparquen desordenadament desenes de vehicles. La urbanització permetrà generar espais verds, col·locar jocs infantils, espais per practicar l’esport i diferents elements de mobiliari urbà que han de servir per fer més agradable l’espai. [T.C.C. · Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)