/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 08 desembre de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.285 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

FOTO: ARXIU JOSEP RECASENSFOTO: ARXIU JOSEP RECASENS
: : Històries > Història del Pla de Ter | 06·09·2007

Santa Eugènia de Ter, de municipi a barri
en el transcurs d’una llarga trajectòria

Josep Recasens |

Amb el barri de la, Santa Eugènia de Ter conforma un territori banyat pel riu Ter, pel i per la sèquia. La presència abundant de l’aigua ha afavorit que les plantacions agrícoles de regadiu hagin estat des de sempre una tradició en aquestes contrades del Pla de Girona.

Al nord de la població, les hortes generalment riques i fèrtils, han proporcionat durant segles una part important dels complements proteics necessaris per a l’alimentació diària. A l’altre costat del nucli poblacional, mirant cap al sud, en una zona relativament allunyada dels rius, hi ha els terrenys de secà. Allà les feines agrícoles se centraven fonamentalment en la producció de cereals.

Els masos, disseminats per una modesta superfície de territori que limita al sud amb el terme de Vilablareix i a l’oest amb el de Salt, acabaren esdevenint una de les artèries principals del municipi, inclòs actualment a la ciutat de Girona. Centrats en la producció lletera, l’activitat d’aquestes cases pageses contrastava amb la incipient activitat industrial que es desenvolupava lentament a l’entorn de la sèquia.

La imatge

Un dels carreters dels cellers de can Pagès amb el carro sec, sense amortidors, l’any 1915. Amb aquest carro, que solia ser estirat per dos cavalls, es transportaven les càrregues de vi més voluminoses. Un altre dels mitjans de transport amb què comptaven els magatzemistes de vi era el carret. A dins s’hi posaven els bots i les garrafes. La imatge d’aquest carro va ser presa al centre de de Ter, en una de les zones del pla on es van concentrar diversos majoristes de vi

Josep Recasens i Adroher és veí del
[text extret del programa de la Festa Major de Santa Eugènia de Ter 2007, editat per l’AV]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada