/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dimarts, 28 juny de 2022 | 3a Època | Edició núm. 15.122 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Poble > Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert · la Rodona · Güell > Actualitat > 2018-2015 :: Retalls de premsa | 06·05·2015

Les prioritats de la Mancomunitat de Santa Eugènia·Can Gibert per Sta. Eugènia de Ter

Mancomunitat Santa Eugènia·Can Gibert del Pla | Santa Eugènia de Ter

Prioritats de la Mancomunitat per al mandat 2015-2019

Recollint les aportacions de les diverses entitats, la MANCOMUNITAT DE SANTA EUGÈNIA·CAN GIBERT de comú acord fem la proposta de set grans prioritats per orientar l’acció comuna i comunitària a·Can Gibert del Pla els propers dos anys (2015-2017). De les set prioritats, la primera i la darrera són de caràcter més integral i emblemàtic, i les cinc centrals tot i ser transversals inclouen diversos aspectes sectorials.

 1. FER REALITAT, D’UNA VEGADA, EL PONT DEL DIMONI. Continuar impulsant la reconstrucció del , sobretot ara que ja l’hem vist i ens el podem imaginar a partir del projecte consensuat de l’arquitecte Ramon Ripoll. I amb el refermar totes les senyes d’identitat de de Ter de passat, mantenir vives les de present i projectar les de futur, com a voluntat col·lectiva de tots els ciutadans i ciutadanes de i.

  1. Ho considerem una promesa electoral no acomplerta ja que s’havia fixat la seva reconstrucció per a aquest passat mandat.

  2. Considerem indispensable el compromís d’un cronograma temporal i pressupostari fins a la seva consecució. I no es doni la situació que s’ha donat en aquest darrer pressupost que s’hi ha adjudicat la quantitat de 50 mil euros.

 1. COMPROMÍS PER A LA COHESIÓ SOCIAL. Si un element ha caracteritzat des de sempre la tasca col·lectiva de les persones i entitats del barri ha estat la de integrar tots els col·lectius i iniciatives, vetllar per la convivència i assolir unes condicions dignes per tots i totes els que hi vivim, en definitiva promoure la cohesió social des de tots els punts de vista:

  1. Mantenir les activitats conjuntes de barri (Festa Major, Carnestoltes, Nadal i Cap d’Any…).

  2. Promoure que totes les accions col·lectives siguin integradores i coordinades, i que aquest sigui un element fonamental en la seva projecció i avaluació.

  3. Defensar uns espais públics dignes, amables i que fomentin la convivència.

  4. Donar suport a les necessitats i col·lectius més vulnerables.

  5. Impulsar activitats artístiques, culturals i esportives per a totes les persones i sensibilitats.

  6. Vetllar per les relacions intergeneracionals i les necessitats de la gent gran.

  7. Incentivar alhora les relacions i activitats interculturals que fomentin el mutu coneixement i preservin de la xenofòbia.

  8. Fomentar l’associacionisme i la participació activa dels eugeniencs i eugenienques.

 1. LLUITA DECIDIDA CONTRA LA POBRESA. Aquests anys de crisi han fet emergir dures realitats d’emergència social i alhora diverses iniciatives de cooperació per donar-hi resposta des del suport mutu.

  1. Donar suport a les famílies en risc habitacional, tot coordinant-se amb l’acció de la PAH i la Taula pel Dret a l’Habitatge. Fer atenció a la situació de pisos desocupats i a les comunitats de les escales de veïns.

  2. Fer de l’ocupació laboral el principal objectiu de les accions socials del territori i fomentar el treball en xarxa entre programes i entitats.

  3. Promoure accions per reduir la pobresa energètica i alimentària.

  4. Impulsar el treball cooperatiu per realitzar moltes de les accions contra la pobresa (Escudella Solidària, Horta Comunitària, Caritas…).

  5. Fomentar xarxes veïnals de suport mutu (comptant amb el Banc del Temps ).

  6. Generar espais per visibilitzar i compartir les necessitats de les persones i les famílies, i acordar les respostes col·lectives a emprendre.

  7. Exigint a les administracions, començant per la municipal, més compromís i determinació en la lluita contra la pobresa i la garantia dels drets socials.

 1. DIGNIFICAR L’ESPAI PÚBLIC DELS BARRIS. L’adequació de l’urbanisme i el manteniment dels espais públics de i continuen essent una assignatura pendent:

  1. Tenir uns parcs infantils atractius i en condicions.

  2. Aconseguir un manteniment digne i durable de jardins, parcs i frontisses.

  3. Reobrir els patis oberts i dinamitzar-los.

  4. Adequar moltes voreres en mal estat i evitant barreres arquitectòniques

  5. Millorar ostensiblement la neteja del barri. Tant a nivell de carrers i places, com de contenidors i recollida d’escombraries, com de pipi-can per a gossos.

  6. Dinamitzar les places per fomentar una bona convivència.

  7. Preservar el Parc de les Hortes, sense intervencions tant a dins com a l’entorn que el posin en perill.

  8. Incrementar i ordenar racionalment els carrils-bici del sector i de la ciutat.

  9. Acabar, tal com es va acordar, el parc de la frontissa i les pistes de petanca.

  10. Aprofitar totes les propostes presentades per disposar de més espais d’aparcament en solars no utilitzats. Valorar si les zones blaves seria millor que fossin zones verdes d’aparcament.

  11. Fixar una mobilitat àgil i segura, en que la principal mesura sigui la persona: el vianant a peu, principalment els infants i la gent gran.

  12. Incentivar l’ús del transport públic, començant per a baixar el preu, posant panells horaris com en les altres línies de la ciutat i la resta de serveis del bus urbà, i tenint més servei els cap de setmana i a la nit (bus nocturn).

 1. ELS JOVES CONTINUEN ESSENT LA PRIORITAT. Tot i la promesa d’actuacions en aquest camp, se n’han desenvolupat poques i no han revertit gaire la seva incerta situació.

  1. Incrementar l’èxit educatiu dels joves, amb diverses accions de suport a l’escolarització coordinades amb les entitats i serveis del barri.

  2. Programar accions d’orientació i de segona oportunitat pels joves que no graduen.

  3. Incentivar activitats artístiques, esportives i de lleure assequibles per a tots els joves.

  4. Destinar els recursos adequats per oferir un programa de beques per a activitats juvenils i per l’accés a material educatiu.

  5. Promoure espais públics d’oci juvenil no-comercial. Disposar d’un espai públic polivalent per a activitats diverses i concerts musicals.

  6. Donar suport a l’associacionisme i l’autogestió dels propis joves en la promoció de les seves activitats.

  7. Formar a joves dels barris com a monitors i educadors.

  8. Conèixer i compartir el Pla de Joves i participar de les accions que es desenvolupin a·Can Gibert.

 1. EL COMERÇ DÓNA VIDA AL BARRI. Des del Pla Aixequem persianes se n’han baixat més que no pas aixecat. Alhora el comerç dels barris ha sofert una profunda transformació.

  1. Promoure i defensar el petit comerç del barri.

  2. No permetre més instal·lacions de grans superfícies en el barri i fins cancel·lar-ne alguna concessió ja realitzada.

  3. Revisar i fer un veritable Pla de Dinamització Comercial del barri. No tot ha de passar per l’eix comercial del centre de Girona.

  4. Estudiar noves zones d’estacionament i zones pacificades per a facilitar l’accés als comerços del barri.

  5. Fomentar l’associacionisme dels comerciants i donar-los suport en les seves demandes.

 1. LA PARTICIPACIÓ SOCIAL ÀNIMA DE LA DIMENSIÓ COL·LECTIVA DE SANTA EUGÈNIA·CAN GIBERT. Des de fa temps, Santa Eugènia·Can Gibert ha volgut que la participació social i veïnal sigui també un tret d’identitat fonamental de la seva manera d’entendre’s i d’avançar col·lectivament. Volem participar i decidir en totes aquelles accions que ens afecten com a ciutadans i ciutadanes de·Can Gibert.

  1. Rebre informació i establir comunicació en exercici d’una plena transparència en totes aquelles actuacions que afecten a·Can Gibert.

  2. Replantejar els processos de participació crítica i responsable, per enfortir-los, i en la lògica d’unificar-los.

  3. Estimular la implantació de projectes col·lectius fomentant la cooperació entre entitats tot evitant l’enfrontament.

  4. Mantenir i reforçar la Mancomunitat de·Can Gibert com a espai comú d’acord i consens entre les entitats del territori, amb un funcionament àgil i integrador.

  5. Signar un conveni d’usos del Pavelló Esportiu-Montfalgars per recuperar els acords assolits en el compromís de construir i disposar d’un nou pavelló pels nostres barris.

  6. Plantejar un canvi de model en la gestió participativa del Centre cívic de -Can Ninetes-, incloent la Marfà. Mentre no es produeixi, deixem en suspens el conveni de cogestió del Centre cívic ja que no veiem viable dur-lo a terme en les condicions actuals.

  7. Establir fórmules de participació i decisió reals dels veïns i veïnes de·Can Gibert en els plans, actuacions i equipaments públics que intervenen a·Can Gibert. Establir una sola taula, un sol fons econòmic i una sola lògica per treballar amb els representants de veïns i entitats.

  8. Valorar l’establiment d’assemblees de barri i un Consell de·Can Gibert per reforçar els processos de debat, representació i presa de decisions col·lectives.

Santa Eugènia de Ter, abril de 2015

Prioritats aprovades per la Mancomunitat·Can Gibert i amb el suport explícit de:
AV, AVADBE (Assoc. Dansa Ball i Esport / Fama Girona),Col·lectiu d’Artistes Eugenials,
Associació Cultural Cubana, AEPCFA (Ass. d’Educació Popular), Casal Infantil,
Assoc. Cassumai, Centre Obert, Càritas parroquial, CESET,
Coordinadora d’AMPA (Santa Eugènia, Dalmau Carles, Montfalgars i Institut), El [periòdic-e],
Club d’Escacs, Escudella Solidària, assoc. motos Dimonis deMou-te en Bici,
Petanca social Plaça del Barco, Petanca del Pla, Xarxa Cooperativa, Assoc. de Comerciants de

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)