![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
La Festa Major d’enguany recupera el pati del Col·legi Groc com a centre de moltes de les seves activitats. La plaça del Barco ha acollit durant tres anys els balls, el pregó i molts dels actes a l’aire lliure, però aquest any l’Associació de Veïns, que és qui l’organitza, és del parer que l’Escola sigui també un espai important per celebrar-hi la Festa de.
Amb aquest motiu, em permeto compartir amb els veïns i veïnes que llegiran aquesta salutació algunes reflexions sobre l’Escola de: el Col·legi Groc. Està situat en un extrem del barri de, al límit amb i del Pla, i fins que no es va crear el Montfalgars va ser l’única Escola del sector. Quan es va obrir, l’Escola estava en una zona exterior de, relativament allunyada dels nuclis urbans de la part vella i de la, vertebrats entorn a la carretera. Avui és al cor mateix d’una zona on viuen molts gironins i gironines i té plantejats una colla de reptes que, braç a braç amb l’equip de mestres, volem superar.
Un primer repte és el d’adequar a les noves exigències de l’educació les instal·lacions d’un centre que sent el pas del temps. Cal refer els antics vestidors del bàsquet i dedicar-los a espais educatius, cal acabar els tancaments exteriors i eliminar les barreres arquitectòniques que encara té l’edifici. A l’Escola li anirà bé que la reforma del carrer Maçana s’allargui fins al i així millorar els accessos i disposar d’una vorera ampla i sense obstacles per a aquells alumnes que vénen per aquest carrer i, de passada, acabar de pacificar el trànsit que l’envolta.
En segon lloc, tenim el repte d’omplir l’Escola amb matriculacions al setembre. El Groc, amb un equip de mestres professional i dedicat, amb les instal·lacions renovades, ha de ser un centre que aculli a més alumnes que els actuals. S’han regenerat fàbriques i edificis industrials i s’han substituït per nous edificis d’habitatges, i noves famílies han escollit anar a viure a aquesta zona veïna a l’Escola. Tenim el repte col·lectiu de fer conèixer el centre a totes aquestes noves famílies que viuen als pisos nous prop de la Marfà, de Serra & Mota o dels antics magatzems de la carretera de i procurar que sentin la necessitat de matricular-hi els seus fills i filles. I a aquest objectiu ens hi hem de dedicar, l’Ajuntament i la resta d’institucions amb responsabilitats educatives. Ens hem de proposar que l’Escola es refaci físicament (els seus espais) i, a la vegada, que es reforci amb nova matrícula i es converteixi, de nou, en un espai central del barri.
Per aquestes dates sempre em permeto recordar que la vostra Festa Major se situa en un moment de represa de l’activitat ciutadana. Molts barris fan la seva festa al juny o al juliol, en acabar el curs i, per tant, la trobada amb els veïns propicia fer balanç i pensar en el que ha passat en el decurs del cicle que es tanca. A, no. La festa té lloc en un moment del calendari que convida a pensar en la feina per fer, en allò que el curs ens portarà i no tant en l’any transcorregut. Per això, escric aquesta salutació en termes de feina per fer. La que cal fer a l’Escola i per a l’Escola, com la de totes les escoles de la ciutat, és importantíssima. Aquests dies, que moltes persones que viviu a i d’altres de fora del barri hi passarem estones de lleure i festa, us proposo que pensem plegats com contribuir al seu progrés.
Només em resta agrair a l’Associació de Veïns la feina i l’esforç dedicat a l’organització de totes les activitats que configuren el programa i desitjar a tothom que hi participarà una molt bona Festa Major!
Anna Pagans Gruartmoner és l’alcaldessa de la ciutat de Girona
[text extret del programa de la Festa Major de Santa Eugènia de Ter 2007, editat per l’AV]