/Opinió
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dissabte, 13 juliol de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.868 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Imatge del dinar de germanor a Can Ninetes: Belén Álvarez s'adreça als/les assistents FOTO: PABLO LIDOYImatge del dinar de germanor a Can Ninetes: Belén Álvarez s'adreça als/les assistents FOTO: PABLO LIDOY
: : Opinió > Per la pau, la solidaritat i la cooperació | 11·03·2018

Salutació a la 7a Jornada del Banc del Temps Pont del Dimoni: «6.100 intercanvis fets»

Belén Álvarez | Presidenta del BdT PdD
L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, intervé després de la salutació de Belén Álvarez, a l'esquerra, a l'inici de la 7a Jornada FOTO: PABLO LIDOY

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, intervé després de la salutació de Belén Álvarez, a l’esquerra, a l’inici de la 7a Jornada del BdT PdD FOTO: PABLO LIDOY

Bon dia. Per qui no sàpiga qui som, el Banc del Temps (BdT PdD) està format per un grup de gent disposada a compartir les seves habilitats i coneixements mitjançant una xarxa d’intercanvis que es paguen amb hores i minuts. Avui en dia el nostre banc té 1.285 socis inscrits, i al llarg d’aquests 7 anys s’han registrat un total de 6.100 intercanvis fets que sumen 11.500 hores realitzades.

Els nostres objectius són els següents
• la integració social de les persones que experimenten aïllament i/o disposen de menys recursos
• el foment de les relacions intergeneracionals i interculturals
• el foment de les relacions veïnals en general
• el foment de l’autoestima
• la coneixença, la igualtat, la confiança i la cooperació
• la conciliació de la vida personal, familiar i laboral

Gràcies als intercanvis individuals i també a les activitats grupals que organitzem durant el curs acadèmic, el BdT PdD ens ha permès crear una xarxa d’amics de diferents edats i procedents de diversos estrats econòmics i cultures, que no hauríem conegut en la resta de llocs que freqüentem. Un espai en el que ens sentim valorats per les nostres habilitats i no ens jutgem pels nostres defectes o mancances, descobrint que tots tenim quelcom a oferir i on aprenem a demanar ajuda i acceptar que no arribem a tot.

Aquest any, tenim un gran repte, treballant en la integració dels refugiats juntament amb la Creu Roja, també estem treballant amb més de 40 nouvinguts que estan fent classes de castellà. Totes les activats que es duen a terme no es paguen amb diners, simplement es paga el temps que cadascú pot dedicar a compartir els seus coneixements.

A la jornada d’avui dissabte -10 de març-  tenim més de 70 activitats disponibles perquè podeu fer un tastet de tot allò que més pot comptar al BdT. Destaquem la xerrada de la psicòloga i tècnica del Servei d’Informació i Atenció a la Dona -Núria Babot-, també tornem a tenir el Repair Cafè, un espai on podreu fer petites reparacions en un temps breu; estem treballant per poder implantar-ho durant tot l’any, per lluitar contra la obsolescència programada, i perquè creiem que tanmateix és possible allargar la vida de les nostres coses.

També hi haurà xerrades sobre cohabitatge, criptomonedes i l’agència de viatges del BdT. Al llarg de tot el dia tindrem un concurs fotogràfic a Instagram; publicant les vostres fotos amb el hashtag #jornadabdt2018; els tres guanyadors, que seran els tres participants que tinguin més vots, es sabran durant la cloenda d’aquesta 7a jornada. El primer premi serà de 5 hores per fer intercanvis més 2 sopars al taller de cuina; el segon, de 3 hores per fer intercanvis més 2 sopars al taller de cuina; i el tercer, d’una hora i 1 sopar al taller de cuina.

No vull acabar sense donar les gràcies a l’Ajuntament de Girona i al Centre cívic per permetre’ns tenir el privilegi de poder utilitzar les seves instal·lacions per fer les nostres activitats i perquè gràcies a això, el BdT ha guanyat en visibilitat, a l’Associació de Veïns de de Ter, pel seu suport incondicional.

També vull agrair als companys del grup gestor per la gran feina que estan fent, som pocs però anem tirant del carro… a tota la gent que ha estat al BdT molt abans que jo hi arribés perquè sense ells no estaríem aquí! Gràcies a tots els talleristes i voluntaris i a tot el personal del Centre cívic que avui ens dediquen el seu temps per dur a terme aquesta jornada. I agrair als BdT de fora de la ciutat de Girona que ens han vingut a veure en un dia tan especial, particularment al Banc del Temps de Lleida, al Banc del Temps del Berguedà, al Banc del Temps de Gràcia i al BdT de La Sagrera, de Barcelona.

M’acomiado amb un trosset d’una coneguda cançó d’en Jaume Sisa: “Benvinguts passeu passeu, de les tristors en farem fum… casa meva és casa vostra, si és que hi ha… cases d’algú…”

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)